[FOTO] U OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima i Koprivnički Ivanec održane edukacije i radionice za izradu kasica

28. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] U OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima i Koprivnički Ivanec održane edukacije i radionice za izradu kasica


U sklopu projekta Mali humanitarko kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u osnovnim školama Ljudevita Modeca u Križevcima i u Koprivničkom Ivancu, 26. i 27. veljače 2020. održane su edukacije za nove članove učeničkih skupina Mali humanitarko koji su se u projekt priključili u novoj školskoj godini.

Na edukaciji su učenicima predstavljene djelatnosti gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Đurđevac i Križevci, odnosno humanitarne aktivnosti koje provode na svom području kao što je rad socijalnih samoposluga,
prikupljanje donacija, podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama te podjela odjeće i obuće njihovim korisnicima.

Saznali su i sve o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa u svijetu i u Hrvatskoj, važnim datumima u povijesti Crvenog križa, načelima po kojima djeluju sva društva te o važnosti humanitarnog pomaganja.
Nakon održane edukacije organizirana je radionica na kojoj su sudjelovali svi članovi učeničkih skupina Mali humanitarko, zajedno s njihovim voditeljima.

Tijekom edukacije izradili su kasice za prikupljanje humanitarne pomoći. Bilo je tu mnoštvo ideja i radova te su tako nastale kasice u raznim oblicima, od kasica prasica, zečeva, pasa, pikachu-a pa čak i zmajeva čime su pokazali da njihovoj mašti i kreativnosti nema kraja.

Projekt Mali humanitarko odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Facebook Comments