Potpisivanje ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima u 2022. godini, održano je danas u dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu.

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu potpora, na njihovo pravo su ostvarila 23 poljoprivrednika s ukupno 241.272,26 kn za mjeru Potpore za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač sa suradnicima, koji je pozvao sve koji se aktivno bave poljoprivredom da sudjeluju u natječajima koji su trenutno aktualni, ali i u onima koji će to tek postati.

„Imamo i program koji je namijenjen otkupu zemljišta, ne samo okrupnjivanju, već svim oblicima otkupa zemljišta. Subvencija pokriva troškove prijenosa i elaborata. Proširili smo i subvencije vezane za životinje, a predviđena sredstva imamo i za trajne i jednogodišnje nasade“, objasnio je gradonačelnik Jenkač, pozivajući sve zainteresirane da iskoriste sva postojeća predviđena sredstva za pomoć u svojoj proizvodnji.

Potičite ljude koji se bave sjetvom ili poljoprivrednom proizvodnjom da otvore OPG i da iskoriste mogućnosti koje nudi država, a na taj način se mogu javiti i na natječaje koje provodi lokalna samouprava. Cilj je da imamo što više proizvođača koji koriste sredstva za vlastite potrebe, ali i svoje proizvode daju na tržište i tako stvaraju novu vrijednost, na kraju krajeva to je i smisao poljoprivredne proizvodnje, zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Također, s obzirom da se još ljudi javilo na poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima u 2022. godini, gradonačelnik je otkrio kako će biti povećana alokacija za ovaj poziv i svi koji su se javili i zadovoljavaju uvjete, ostvarit će pravo na potporu.

ugovori-novi-marof-15ugovori-novi-marof-01 ugovori-novi-marof-03 ugovori-novi-marof-04 ugovori-novi-marof-05 ugovori-novi-marof-06 ugovori-novi-marof-07 ugovori-novi-marof-09 ugovori-novi-marof-10 ugovori-novi-marof-11 ugovori-novi-marof-12 ugovori-novi-marof-13 ugovori-novi-marof-14 ugovori-novi-marof-16 ugovori-novi-marof-17 ugovori-novi-marof-18 ugovori-novi-marof-19