Institut za kozmologiju i filozofiju prirode organizirao je večeras predstavljanje drugog broja časopisa “Kozmologija”. Predstavljanje je održano u čitaonici stručnih časopisa Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci.

“Kozmologija” je jedinstven časopis na našem jeziku po tome što mu je tema Kozmos u cjelini, ali i po tome što ovoj temi prilazi iz perspektive filozofije prirode, odnosno nastojeći sjediniti filozofiju i prirodne znanosti.

Prvi je broj časopisa izašao krajem 2022. godine i pobudio je velik interes u stručnih krugova te je predstavljen u Zagrebu u više gradskih knjižnica i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zatim u gradskim knjižnicama u Križevcima, Karlovcu i Varaždinu.

Drugi broj donosi tekstove koji se bave temeljnim pitanjima fizike, kozmologije i računarstva, tu su zatim izvorni tekstovi i prijevodi iz područja filozofije prirode. Drugi broj u Križevcima predstavili su članovi uredništva dr. rer. nat. Petar Pavlović i dr. rer. nat. Andrej Dundović.

Dundović je rekao kako je časopis posvećen temeljnim pitanjima znanosti i filozofije prirode. – U ovom broju imamo više stranih autora, a tekstovi su prevedeni – istaknuo je.

Predstavljanje je ujedno bila i prilika svim zainteresiranima da dođu do svog primjerka časopisa.

Kozmologija 01 Kozmologija 02 Kozmologija 03 Kozmologija 04 Kozmologija 05 Kozmologija 06 Kozmologija 07 Kozmologija 08 Kozmologija 09