Danas je na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima održana  javnozdravstvena akcija ‘Dan mimoza’, u organizaciji Lige protiv
raka Koprivničko-križevačke županije i Kluba žena s bolestima dojke Agata Križevci.

Javnozdravstvenu akciju u Križevcima podržao je i gradonačelnik Mario Rajn. – Srdačno zahvaljujem našem Klubu žena Agata što se i ove godine odazvao akciji, kako bismo podigli svjesnost o važnosti prevencije ove zloćudne bolesti, koja svake godine oduzima više od 100 života žena, a svakako se može prevenirati pravodobnim cijepljenjem. To je i znanstveno dokazano, pa je i ovo prilika da osvijestimo upravo te javnozdravstvene akcije, budući da se mlade djevojke i muškarci mogu besplatno cijepiti – rekao je Rajn te još jednom zahvalio organizatorima.

-Ovo je 17. akcija po redu koju mi kao udruga provodimo u organizaciji Lige za borbu protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Suradnja je jako dobra, a to se potvrđuje i na ovaj način. Dan je prekrasan, vjerujem da će odaziv građana biti velik – kazala je Melita Mišćević, predsjednica Udruge Agata te istaknula kako je ova akcija organizirana radi podizanja svjesnosti prevencije raka grlića maternice te naglasila važnost brige o svome zdravlju.

mimoze kž (1) mimoze kž (2) mimoze kž (3) mimoze kž (4) mimoze kž (5) mimoze kž (6) mimoze kž (7)mimoze kž (1) mimoze kž (2) mimoze kž (3) mimoze kž (4)