Danas je u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima održana preventivna akcija u suradnji s MUP-om.

U preventivnom programu akcije ‘Poštujte naše znakove’ sudjelovali su policijski službenici Ravnateljstva policije, a izvedena je i edukativna predstava ‘Prvi koraci u prometu’. Akcija je održana kako bi se one najmanje naučilo osnovnim pravilima ponašanja u prometu i osnovnim prometnim znakovima.

-Posebno bismo apelirali na roditelje kada kreću u vozilu sa svojom djecom obavezno moraju biti vezana sigurnosnim pojasom u sjedalici ili ovisno o visini djeteta u sjedalu. Istraživanja pokazuju da ako je dijete bilo ispravno vezano sigurnosnim pojasom, smanjuje se mogućnost teške tjelesne ozljede ili smrti od 60 do 70 posto, a kod vozača do 50 posto – naglasili su iz policije.

U akciji je sudjelovalo i Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.

sigurno-u-prometu-01 sigurno-u-prometu-02 sigurno-u-prometu-03 sigurno-u-prometu-04 sigurno-u-prometu-05 sigurno-u-prometu-06 sigurno-u-prometu-07 sigurno-u-prometu-08 sigurno-u-prometu-09 sigurno-u-prometu-10 sigurno-u-prometu-11 sigurno-u-prometu-12 sigurno-u-prometu-13 sigurno-u-prometu-14 sigurno-u-prometu-15 sigurno-u-prometu-16 sigurno-u-prometu-17 sigurno-u-prometu-18 sigurno-u-prometu-19 sigurno-u-prometu-20 sigurno-u-prometu-21 sigurno-u-prometu-22 sigurno-u-prometu-23 sigurno-u-prometu-24