Drugi dan obilježavanja 150. obljetnice DVD-a Koprivnica započeo je otvaranjem 2. Susreta kolekcionara vatrogasne baštine u dvorani Doma mladih, i to u organizaciji DVD-a Koprivnica Hrvatskog društva za očuvanje vatrogasne baštine, a uz potporu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na ovoj zanimljivoj izložbi okupilo se 15-ak izlagača među kojima je i Krešimir Juratović, tajnik DVD-a Koprivnica, koji već godinama strastveno sakuplja povijesne vatrogasne predmete i dokumente. Cilj manifestacije bio je okupljanje kolekcionara vatrogasne baštine iz Hrvatske i susjednih zemalja i predstavljanje ovog zanimljivog hobija široj javnosti. Posjetitelji su mogli vidjeti zbirke vatrogasnih medalja, znački, modela vatrogasnih vozila te zbirke numizmatike i filatelije na temu vatrogastva kao i staru vatrogasnu opremu.

Prigodnim riječima na otvorenu izložbe obratili su se Vedran Runjić, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva, Josip Cingesar, ispred Hrvatskog društva za očuvanje vatrogasne baštine, te glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, ujedno i predsjednik VZG-a Koprivnica.

U gradskom parku pak najmlađi su članovi DVD-a, pripadnici pomlatka (od 6 do 12 godina) i mladeži (od 12 do 16 godina) predstavili brojnim građanima vatrogasne vježbe za svoje uzraste koje uključuju gađanje mete vodom iz brentača, spajanje cijevi, vezanje čvorova te druge vještine koje su potrebne za uspješno izvođenje vježbi. Posjetitelji su mogli i sami isprobati gađanje meta, a najviše su uživali najmlađi Koprivničanci.

Tijekom dopodneva u središtu grada izloženo je i vozilo i oprema Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice što je također bilo zanimljivo za razgledati, posebno djeci koja su saznala kako je to biti vatrogasac, barem na nekoliko trenutaka. Svi zainteresirani mogli su vidjeti kako izgleda središte grada s visine – iz košare vatrogasne autoljestve.

DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (1) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (3) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (5) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (6) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (7) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (8) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (9) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (10) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (11) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (12) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (13) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (15) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (16) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (17) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (18) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (19) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (20) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (22) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (23) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (24) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (26) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (27) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (28) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (30) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (31) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (32) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (33) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (34) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (36) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (38) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (39) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (42) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (44) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (45) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (48) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (52) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (53) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (54) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (55) DVD Koprivnica - izložba i igre u parku (56)