Zahvaljujući Ininoj donaciji danas je otvoreno novo dječje igralište na koprivničkom Trgu kralja Tomislava ispred kućnog broja 6. Prilikom otvorenja, prisutnima su se obratili direktor prodajne operative u sklopu Inine maloprodaje Borko Buturac i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Ovom hvalevrijedom donacijom smo u jednom od najvećih koprivničkih kvartova stambenih blokova, a posebno hvala svim mještanima Taraščice i cijele Koprivnice koji su s nekoliko tisuća lajkova pridonijeli tome da na Ininom natjecanju dođemo do ovih igrala koja su vrijedna više od 200.000 kuna – kazao je Mišel Jakšić.

 

Danas su službeno otvorena igrala, a na jesen će se krenuti i hortikulturalnim uređenjem. Inače u gradu je oko 35 igrališta u svim kvartovima za kojima je neprestana potreba obnova ili dopuna što pokazuje kako grad raste jer je sve veća potreba za njima, uvjeren je gradonačelnik.

– INA uvijek nastoji biti aktivan član zajednice i drago nam je da možemo sudjelovati i pripomoći da naša djeca igraju na siguran i inovativan način – kazao je Borko Butorac.

Inače, ovo je igralište rezultat Facebook kampanje u kojoj je INA pokrenula inicijativu za opremanje dječjih vrtića i to temeljem skupljenih najviše lajkova u čemu je Koprivnica bila prva u Hrvatskoj. Ove godine je u Hrvatskoj otvoreno šest igrališta i to u Osijeku, Vukovaru, Sisku, Šibenik i Bakru.

prigorski.hr