Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Grad Koprivnica kao suorganizatori 13. izložbe velikih pisanica “Ususret Uskrsu” otvorili su je u subotu prijepodne kod Paviljona u koprivničkom parku.

Prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, pomoćnica direktorica županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, te njihovi suradnici. Posjetitelji će izložbu moći razgledati od 2. do 24. travnja.

pisanice-koprivnica-31

 

– Iako nam je vrijeme danas loše, s obzirom kako živimo u posljednje dvije godine lijepo je da se uopće možemo ovako okupiti. Siguran sam da će ovo biti jedno dodatno veselje našim mališanima, no riječ je o projektu naše županije koji je prepoznat diljem Hrvatske, ali i šire i to ne samo Europe, nego i na drugim kontinentima – kazao je M. Jakšić.

Na njega se nadovezao župan Koren kazavši kako nisu pozvali djecu na otvorenje zbog i dalje prisutne epidemiološke situacije.

pisanice-koprivnica-33

– Iako smo u nemogućnosti organizirati izložbu na trgu gdje je bila uvijek, čini mi se da je park zapravo odlično pogođena lokacija i siguran sam da će građani biti zadovoljni i ovdje. Otvorena je do 24. travnja pa ima dovoljno vremena da je svi koji žele, obiđu. Interes za nju je veliki pa sam uvjeren da će i posjeta takva biti – objasnio je.

Istaknuo je kako su dosadašnju praksu poklanjanja pisanica svake godine nekoj svjetskoj metropoli morali malo zatomiti, no uvjeren je da bi lokacija za ovogodišnju pisanicu trebala biti u Kijevu.

pisanice-koprivnica-40 pisanice-koprivnica-39 pisanice-koprivnica-38 pisanice-koprivnica-36 pisanice-koprivnica-35 pisanice-koprivnica-34 pisanice-koprivnica-26 pisanice-koprivnica-25 pisanice-koprivnica-24 pisanice-koprivnica-22 pisanice-koprivnica-17 pisanice-koprivnica-16 pisanice-koprivnica-15 pisanice-koprivnica-14 pisanice-koprivnica-13 pisanice-koprivnica-12 pisanice-koprivnica-11 pisanice-koprivnica-09 pisanice-koprivnica-08 pisanice-koprivnica-07 pisanice-koprivnica-06 pisanice-koprivnica-05 pisanice-koprivnica-04 pisanice-koprivnica-03 pisanice-koprivnica-02 pisanice-koprivnica-01