U četvrtak je u prostorima Obiteljskog centra u Koprivnici održan okrugli stol na temu „Podrška djeci i obiteljima u teškim životnim situacijama“.

U aktivnoj raspravi koju je moderirala voditeljica Obiteljskog centra prof. psihologije Silvija Čavić, sudjelovale su psihologinje i pedagoginje koprivničkih osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, PU Koprivnica i Službe za školsku medicinu.

Okupljene sudionike uime Grada Koprivnice pozdravio je gradonačelnik Mišel Jakšić, a događaju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

„Izuzetno nas veseli da imamo takvu ljudsku podršku u ovim projektima i iskoracima u poljima za koje znamo da su mnogo puta teška, a sve da bi se institucialno i dalje podizao nivo koji upravo želimo u ovom segmentu života koji je vrlo važan bez obzira što bi svi od njega najradije odustali“, rekao je između ostalog gradonačelnik Jakšić.

Okrugli stol zatvorenog tipa bio je zamišljen kao upoznavanje i povezivanje stručnjaka iz lokalne zajednice koji u svom neposrednom radu rade s obiteljima i djecom, a sa ciljem da rasprave, razmijene mišljenja te dobra i loša iskustva i na koncu da se bliže međusobno upoznaju, upoznaju s ovlastima koje u radu imaju, razmjene kontakte za neka buduća zajednička djelovanja i međusobnu podršku u razmjeni znanja.

Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_02 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_03 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_04 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_05 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_06 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_07 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_08 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_09 Obiteljski_centar_okrugli_stol_Dan_obitelji_10