U Đurđevcu je danas održana Završna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“.

Riječ je o projektu na kojem su, uz nositelje Hrvatski zavod za socijalni rad, zajednički u partnerstvu surađivali Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

„Projekt je vrijedan 879.426,11 eura, financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njime je izgrađena i opremljena nova zgrada koja će u prizemlju služiti za pružanje usluga poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu s poremećajima u ponašanju s đurđevačkog područja, dok su na katu opremljeni prostori za pružanje preventivnih aktivnosti  đurđevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Vjerujemo da ćemo imati podršku i po pitanju stipendiranja stručnog kadra koji nam je nužno potreban“, rekao je Daniel Rupić, v.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

„Svjedočimo sve većim problemima u društvu, potrebno je zaštiti obitelj kao temelj našeg društva i stoga su ovakvi projekti hvalevrijedni. Ovo je primjer odlične suradnje Županije i Grada Đurđevca te ostalih uključenih partnera jer zajedno dijelimo istu želju, a to je da pomognemo u razvoju i unaprjeđenju sustava socijalne skrbi. Ovime se daje pečat društvu kakvom težimo, socijalno osjetljivom i naprednom. Županija sudjeluje i na ostalim projektima na đurđevačkom području kojim poboljšavamo socijalne usluge poput Centra za starije osobe Đurđevac koji će također biti od iznimnog značaja. Što se tiče kadrova, moram naglasiti kako Županija provodi sustav stipendiranja studenata pa tako stotinu studenata mjesečno prima stipendiju u iznosu 150 eura, a među njima je velik broj onih koji studiraju na fakultetima koji su predmet vašeg interesa – od socijalne pedagogije i rehabilitacije, psihologije i ostalih srodnih studija”, poručio je župan Koren.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

„Ovo je pokazatelj da smo zrela zajednica u kojoj se sinergijom svih aktera može učiniti mnogo, a posebno za one najranjivije skupine kao što su djeca. Hvala svima koji su podržali projekt, posebno je to vrijedno ako znamo da su tri projekta od njih 70 na razini države, a koja se bave deinstitucionalizacijom usluga, na području naše županije“, rekao je Janči.

Nakon prigodnih obraćanja upriličeno je svečano otvorenje novog objekta, a prisutni su mogli i razgledati nove prostore koji će biti dostupni korisnicima socijalnih usluga.

czs_djurdjevac_lk (10) czs_djurdjevac_lk (11) czs_djurdjevac_lk (12) czs_djurdjevac_lk (13) czs_djurdjevac_lk (14) czs_djurdjevac_lk (15) czs_djurdjevac_lk (16) czs_djurdjevac_lk (17) czs_djurdjevac_lk (18) czs_djurdjevac_lk (19) czs_djurdjevac_lk (20) czs_djurdjevac_lk (21) czs_djurdjevac_lk (22) czs_djurdjevac_lk (23) czs_djurdjevac_lk (24) czs_djurdjevac_lk (25) czs_djurdjevac_lk (26) czs_djurdjevac_lk (27) czs_djurdjevac_lk (28) czs_djurdjevac_lk (29) czs_djurdjevac_lk (30) czs_djurdjevac_lk (31) czs_djurdjevac_lk (32) czs_djurdjevac_lk (33) czs_djurdjevac_lk (34) czs_djurdjevac_lk (35) czs_djurdjevac_lk (36) czs_djurdjevac_lk (37) czs_djurdjevac_lk (38) czs_djurdjevac_lk (1) czs_djurdjevac_lk (2) czs_djurdjevac_lk (3) czs_djurdjevac_lk (4) czs_djurdjevac_lk (5) czs_djurdjevac_lk (6) czs_djurdjevac_lk (7) czs_djurdjevac_lk (8) czs_djurdjevac_lk (9)