Osnovna škola Đurđevac ovog je tjedna ugostila veliki sportsko-edukativni event, Zero waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet, javljaju iz đurđevačke gradske uprave.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Đurđevcu na kojoj su djeca i mladi s područja Đurđevca sudjelovali u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže te sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu. Na događanju su sudjelovala i djeca iz Ukrajine koja pohađaju 6. i 8. razrede u osnovnoj školi Đurđevac.

sportske igre đurđevac (2)

”Sretni smo što smo ove godine opet u Đurđevcu u sezoni u kojoj planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga” – izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

sportske igre đurđevac (5)

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretnije su bile ekipa 6B razreda Ana Lenardić, Malia Milodanović, Jurica Županić i Roman Balog te ekipa 7B razreda Lea Gregurec, Lucija Petrović, Matija Plazek, Marko Posavec.

sportske igre đurđevac (6)

Diplome je zaslužila i ekipa iz Ukrajine koja se također natjecala, Oleksandr Osipov, Valentin Volodimirovich Palichuk, Andriy Serhiyovich Savenok, Miron Vlasenko, te kod 8. razreda Kyrylo Herasimov, Serheiev Ivon, Nodia Yurkiv, Arina Herasimova.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste – Budi dio Igre – Čuvajmo naš planet, a u sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

sportske igre đurđevac (3)

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline, Zrak i voda, Planet Zemlja, Otpad i Zeleni poligon, a ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

sportske igre đurđevac (7) sportske igre đurđevac (1) sportske igre đurđevac (12) sportske igre đurđevac (11) sportske igre đurđevac (10) sportske igre đurđevac (9) sportske igre đurđevac (8)