Danas je u Domu zdravlja u Križevcima predstavljen novi uređaj za mamografiju s tomosintezom, vrijedan 150 tisuća eura, čiju je nabavu financirala Županija iz svojih izvornih sredstava.

Predstavljanju novog uređaja nazočili su ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković, gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima, doktor Krešimir Vlahek, župan Darko Koren te pročelnice Ana Mušlek i Melita Ivančić.

-Uređaj za mamografiju vrijedan je 150 tisuća eura, a financijska sredstva osigurana su kroz proračun Koprivničko-križevačke županije. Prijašnji uređaj bio je star osam godina i njegov vijek trajanja je završio. Uređaj ima 3D prikaz slike, koja će dati detaljniji prikaz samog tkiva i dijagnostike – rekla je ravnateljica Mirjana Hanžeković te zahvalila Županiji na dodjeli sredstava i pozvala sve žene da se odazovu preventivnim pregledima, koji im mogu spasiti život.

Doktor Krešimir Vlahek naglasio je kako je ovo treći aparat u Domu zdravlja Križevci, vrhunske dijagnostike te nudi 30 posto veću točnost same dijagnostike, a time i vjerojatnost izlječenja.

-Puno ulažemo u naš zdravstveni sustav, a tome svjedoči i nabava ovog uređaja. Bilo je govora o donacijama, no mi nismo imali vremena za čekanje. Osim u ove prostore Doma zdravlja i ulaganja u opremu, puno smo uložili u samu centralnu bolnicu u Koprivnici, no i druge naše zdravstvene ustanove, unazad 15-ak godina, doživjele su jednu renesansu – kazao je župan Darko Koren te najavio potpuni redizajn prostora Doma zdravlja u Križevcima, gdje će se stare montažne zgrade srušiti i napraviti sasvim novi koncept.

-Projekt bi bio u vrijednosti oko 5 milijuna eura, a u pripremi je projektna dokumentacija – kazao je župan.

Prisutnima se obratio i križevački gradonačelnik Mario Rajn izrazivši zadovoljstvo što je Županija prepoznala trenutak potrebe za ovakvim uređajem u Domu zdravlja Križevci.

-Uz financiranje dolazaka specijalista, kojima smo upotpunili pedijatrijsku ambulantu i dvije ginekološke, bez ovakve opreme ne bismo mogli ništa – rekao je gradonačelnik te naglasio važnost prevencije koja je ključ i odgovornost svakog pojedinca. -Iskoristite mogućnosti koje vam se nude i odazovite se preventivnim pregledima te osigurajte sebi i svojim obiteljima dug i kvalitetan život – zaključio je Rajn.

mamograf-01 mamograf-02 mamograf-03 mamograf-04 mamograf-05 mamograf-06 mamograf-07 mamograf-08 mamograf-09 mamograf-10 mamograf-11 mamograf-12 mamograf-13 mamograf-14 mamograf-15 mamograf-16