Večeras je svečano otvorena izložba članova Križevačkog likovnog kruga, ali razloga za slavlje bilo je još više, jer je proslavljeno pola stoljeća postojanja likovne udruge, tadašnjeg udruge “Križevački atelje”, odnosno 20. rođendan novog naziva Križevački likovni krug.
Izložba je otvorena u prostorijama Križevačkog likovnog kruga i ostat će otvorena do 5. lipnja u vremenu od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Predsjednica Udruge Marijana Šatrak kazala je kako izložba predstavlja priliku da se uroni u svijet umjetnosti i da se emocije prenesu u različite oblike umjetničkog izraza. – U ovom prostoru izlažu naša 24 člana sa 45 slika. Razni su stilovi i tehnike – kazala je predsjednica i zahvalila svim predsjednicima koji su doprinijeli boljitku udruge i zamjeniku gradonačelnika Danijelu Šašku na dolasku i podršci.

Uručene su i zahvalnice bivšim predsjednicima udruge koji su večeras bili nazočni. Zdenko Balog rekao je kako je KLK osnovan zbog velikog potencijala. -Likovna škola je osnovana 1995. godine i još uvijek traje. KLK se pomlađuje, izložbe se održavaju i svake godine donose nešto novo – poručio je Balog, a zahvale članovima uputila je i Boba Csik.

Zdenka Vrabec kazala je puna emocija kako je ponosna što je šest godina vodila udrugu.

Zamjenik Šaško čestitao je članovima i predsjednicima koji su sudjelovali u radu u proteklih 50 godina. -Grad će i u budućnosti pratiti rad udruge – istaknuo je zamjenik gradonačelnika i otvorio izložbu.

klk-dvadeset-godina-01 klk-dvadeset-godina-02 klk-dvadeset-godina-03 klk-dvadeset-godina-04 klk-dvadeset-godina-05 klk-dvadeset-godina-06 klk-dvadeset-godina-07 klk-dvadeset-godina-09 klk-dvadeset-godina-10 klk-dvadeset-godina-11 klk-dvadeset-godina-12 klk-dvadeset-godina-13 klk-dvadeset-godina-14 klk-dvadeset-godina-15 klk-dvadeset-godina-16 klk-dvadeset-godina-17 klk-dvadeset-godina-18