Turistička zajednica grada Đurđevca, Grad Đurđevac i kulturni amateri Grada Đurđevca i ove su godine svojim sugrađanima poklonili tradicionalni blagdanski koncert, koji je ove godine održan uoči Badnjaka, a imao je humanitarni karakter. Ta činjenica, lijepo uređena sportska dvorana Strukovne škole i prepuno gledalište, dodatno ga je učinila blagdanskim i svečanim.

Sve gradske manifestacije su i do sada pokazale da u pjesmi i plesu uživaju svi, od najmlađih do najstarijih, od vrtićke djece do umirovljenika, pa se blizu 300 njih na Blagdanskom koncertu pokazali u najboljem svijetlu. Sa svojim odgajateljicama i učiteljicama, voditeljima i dirigentima, uložili su puno truda i jako puno svojeg slobodnog vremena i pripremili poseban blagdanski repertoar koji je mnogobrojnu đurđevačku publiku u iščekivanju Božića, posebno obradovao.

Na velikom koncertnom podiju sportske dvorane, pred svojom najdražom publikom poseban blagdanski program ove godine su izvodili veliki i mali kulturi amateri grada Đurđevca. Krenulo se od najmlađih, od Etno-tradicijske grupe DV Maslačak i Dječje folklorne skupine OŠ Đurđevac, a program je nastavio Mješoviti pjevački zbor župe Sv. Jurja Mučenika Đurđevac, Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva i srednjoškolski bend “Antares”, Zbor matice umirovljenika, učenici Glazbene škole, učenici Plesnog kluba Ritam iz Đurđevca, ŽVS Đurđevčice, ŽVS Katarene, KUD Petar Preradović, Zbor OŠ Đurđevac, a završio Radetzkym mayrschem Puhački orkestara DVD Đurđevac i solistom Perom Kožarom.

Mnogobrojnim izvođačima svojim čestitkama za predstojeće blagdane na kraju su se pridružili i čelni ljudi grada Đurđevca, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskoga vijeća Željko Lacković.

-Čestitam svim izvođačima i njihovim voditeljima na programu i ovom blagdanskom ozračju s kojim ste nas obradovali, a svima vama i vašim obiteljima želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu – rekao je gradonačelnik Janči.

Čestitkama se pridružio, đurđevački župnik Tomislav Laskovar i rekao da se Božić blagdan mira i da treba moliti za mir u Ukrajini i na Bliskom istoku. Izvođačima je čestitke uputio i Željko Lacković, predsjednik Gradskoga vijeća.

-Na najljepši mogući način čuvate i promičete našu tradicijsku baštinu. Božić je i vrijeme darivanja i danas smo svojim prilozima darovali naše nove stanare u Malom princu, koji su bili na koncertu. Grad Đurđevac je za sve u socijalnom segmentu i osobe bez roditeljske skrbi učinio najviše što može, a činit će tako i u svim drugim segmentima i narednih godina – rekao je Željko Lacković.

Program tradicionalnog Blagdanskog koncerta i ove je godine vodio dvojac radijskih doajena grada Đurđevca, Anđela Lenhard Antolin i Željko Kožarić.

koncert2 koncert3 koncert4 koncert5 koncert6 koncert7 koncert8 koncert9 koncert10 koncert11 koncert12 koncert13 koncert14 koncert15 koncert16 koncert17