[FOTO] Sveti Petar Orehovec uskoro će krasiti novi vrtić vrijedan preko 10 milijuna kuna

19. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Sveti Petar Orehovec uskoro će krasiti novi vrtić vrijedan preko 10 milijuna kuna


Sveti Petar Orehovec uskoro će krasiti novi dječji vrtić, a više o investiciji i tijeku radova rekli su nam općinski načelnik Franjo Poljak i inženjerka gradilišta iz građevinske tvrtke Radnik Valentina Valent.

-Vrtić je vrijedan 10,5 milijuna kuna, a od čega je 7.5 milijuna kuna EU sredstava preko programa ruralnog razvoja – mjera 7.4.1.

Vrtić je planiran za 3 odgojne grupe. Prema anketama koje smo napravili među roditeljima izgleda da će nam vjerojatno biti i premali.

Radovi se odvijaju unutar predloženoga terminskog plana i vjerujem da će vrtić biti u rokovima završen. Naime, rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja u posao, a taj rok je počeo teći u listopadu 2019. godine. Međutim, prema dinamici radova vrtić će biti gotov i prije krajnjih rokova.

Jako smo zadovoljni s kvalitetom izvedenih radova. Zgrada će imati sve najviše standarde od energetske učinkovitosti do svih drugih zahtjeva i vjerujem da će vrtić biti ugodno mjesto za boravak naše djece. Ovim putem pohvaljujem projektante, izvođača radova i nadzor – rekao je Poljak i dodao kako je kapacitet predviđen za 60-ero djece.

-U izgradnji je i vrtić u Fodrovcu koji će imati dvije grupe, odnosno kapacitet će biti 40-ero djece – zaključio je načelnik.

Valentina Valent istaknula je kako radovi teku prema terminskom planu, prema dogovorima i svim standardima.

-Velika nam je čast izvoditi ovako jedan krasan projekt kojeg je projektirala Martina Kašik. U tijeku su radovi u samom objektu, rade se pregradni zidovi, završava se žbukanje, stolarija i ventilirana fasada. Na katu će radovi početi najvjerojatnije idući tjedan – poručila je inženjerka gradilišta.

Spomenimo da se u obilasku gradilišta priključio i zamjenik općinskog načelnika Dragutin Hendelja.

 

 

 

Facebook Comments