Središnja svečanost podjele diploma učenicima Osnovno škole „Sidonije Erdody Rubido“, održana je danas u Gornjoj Rijeci, nakon završenog tečaja engleskog jezika.

Tečaj je održan prema programu škole za strane jezike „Sova“ iz Zagreba“, unutar projekta „Učenje stranih jezika za djecu i unučad hrvatskih branitelja“. Nositelji i organizatori projekta su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i općinski Ogranak UDVDR Gornja Rijeka.

Projekt se počeo provoditi 7. prosinca 2021. i to za desetero djece hrvatskih branitelja, 5. 6. i 7. razreda osnovne škole, u prostorijama tamošnje osnovne škole.

Diplome je podijelio general-pukovnik u miru i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Slavko Barić zajedno s ravnateljem gornjorječke osnovne škole Darkom Zvonarom.

-Dok su svi drugi otišli kući, ovi su učenici sa svojom učiteljicom Mihaelom ostali u školi učiti engleski – kazao je ravnatelj, dodavši kako je ovo već „druga generacija malih Engleza“ koja preko ovakvog projekta uči strani jezik.

Generalu Slavku Bariću uručio je u znak zahvale knjigu ‘Prezimena potkalničkoga Prigorja’, autora Krunoslava Puškara.

General Barić čestitao je svim polaznicima programa, naglasivši kako je znanje nešto što daje perspektivu mladima, ali i državi koja treba mlade obrazovane ljude.

-Dragi moji veterani, polako prolaze godine, mi smo sve stariji, međutim agilnost uvijek treba biti prisutna, moramo uvijek doprinijeti kada su u pitanju mladi – obratio se general prijateljima suborcima, podsjetivši se na žrtve koju su mnogi branitelji dali za slobodnu Hrvatsku.

-Nadam se da će veterani i dragovoljci i dalje skrbiti o mladima svojega kraja. Još uvijek traje borba za to da mladi ostanu i da dođemo do onog cilja zbog kojeg smo krenuli u rat, a to je da Hrvatska bude sretna država i da u njima mladi imaju svoje mjesto. Puno čestitke na ovome što ste postigli, odmorite se, zaslužili ste, ljeto je pred vama – kazao je general djeci kojima je danas ujedno i zadnji dan škole.

Načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović zahvalio je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH na velikoj potpori.

– Sve može u životu nestati, ali znanje koje čovjek jednom stekne, to uvijek nosi sa sobom. Zahvaljujem svima koji su pomogli u sponzorstvu da naša djeca mogu pohađati ovaj tečaj – kazao je načelnik.

Okupljenima se obratio i Božidar Đurinić, predsjednik ogranka Gornje Rijeke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata zahvalivši se donatorima ovog hvalevrijednog projekta, kao i Mirjani Hanžeković, ravnateljici Doma zdravlja Koprivničko-Križevačke županije koja je gornjorječkoj braniteljskoj udruzi ustupila na korištenje prostorije zubne ambulante u Gornjoj Rijeci.

Djeca su oduševila sve goste izvedenim programom, kojim su pokazali naučeno znanje engleskog jezika, pod vodstvom i budnim okom svoje profesorice Mihaele Nemčić.

PRO_1053 PRO_1056 PRO_1060 PRO_1062 PRO_1063 PRO_1070 PRO_1077 PRO_1082 PRO_1085 PRO_1089 PRO_1093 PRO_1095 PRO_1103 PRO_1105 PRO_1108 PRO_1116 PRO_1120 PRO_1124 PRO_1125 PRO_1127 PRO_1131 PRO_1134 PRO_1139 PRO_1143