Danas je povodom obilježavanja Dana Grada Đurđevca i proslave blagdana svetog Jurja održana svečana sjednica.

Sjednici su nazočili počasni građanin grada Đurđevca general Mladen Markač, gradonačelnik Hrvoje Janči, novoizabrani saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, novoizabrani saborski zastupnici Mario Radić, Dario Zurovec, Dubravko Bilić, Tomislav Golubić, Darko Sobota, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice Ksenija Ostriž, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković te ostali gradonačelnici i načelnici susjednih općina.

Novoizabrani saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo na dolasku i odavanju priznanja gradu Đurđevcu koji slavi svoj rođendan i svog nebeskog zaštitnika. -Svim građanima Đurđevca želim sretan Dan grada i svim našim laureatima čestitam na svemu što doprinose, jer bez naših udruga i pojedinaca koji svojim radom promiču i svoje profesije i naš grad, kroz svoje područje djelovanja, ne bi bilo ni čvrste zajednice. Ova zajednica odoljela je mnogim izazovima. Borili smo se, krenuli smo od toga da svi članovi Gradskog vijeća i Mjesnog odbora rade volonterski, svi oni koji rade u gradskoj upravi izdvajaju jedan dio prihoda dva puta godišnje da bi poduprli najpotrebitije. Krenuli smo od toga da smo prvo stvarali uvjete za one najranjivije u društvu. Pred nama je novo razdoblje koje će dati još više optimizma i nade da možemo biti još ljepši, sretniji, bolji grad, odnosno još jača zajednica – kazao je Lacković.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči. -Kao i svake godine svečana sjednica je prigoda da se prisjetimo svega što se radilo u proteklom razdoblju, ali i kakvi su nam planovi za budućnost. Nije se ništa promijenilo, imamo jasnu viziju i ciljeve, realizirali smo značajne projekte i poboljšali kvalitetu života u našem gradu. Sve pokazuje činjenica da smo u zadnjih pet godina među top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava, a prošle godine realiziran je rekordan proračun u iznosu 16 milijuna eura. Imamo zaokružen odgojno-obrazovni sustav, od vrtića koji nam je trenutno u dogradnji, jedini smo grad u kojem su sva djeca upisana u vrtić, imamo osnovnu školu s produženim boravkom i spreman projekt dogradnje za uvođenje cjelodnevne nastave. Gimnaziju i strukovnu školu s novim Centrom kompetencija, Sveučilište Sjever sa studijom računalstva i informatike. Đurđevac je i grad sporta. Prije nekoliko dana imali smo dodjelu za najbolje sportaše u gradu, ali ono što nas najviše veseli da preko 400 djece trenira u 25 klubova u zajednici sportova u gradu Đurđevcu. U poduzetničkoj zoni 10 poduzetnika realizira svoje projekte na preko 15 hektara zemljišta. Prošle godine dodijelili smo 40 potpora poduzetnicima, postali smo kao grad praktički energetski neovisni. Imamo jedinstven projekt Podravinoteke kojim potičemo domaću proizvodnju. Prošle godine dodijelili smo i 51 potporu u poljoprivredi – zaključio je Janči.

Gradonačelnik Svete Nedelje i novoizabrani saborski zastupnik Dario Zurovec istaknuo je kako je prvi puta u gradu Đurđevcu i fasciniran je svime što je napravljeno. -Znam kako je kad prolazite kroz razdoblje kad se nema, no tako je kroz cijeli život i bitno je da se ide prema naprijed. Od svih projekata najviše me fascinira što imate natkriveni bazen u vrtiću, što je zaista dobra stvar – rekao je Zurovec te zaželio gradu da se i dalje razvija u ovom smjeru.

Župan Darko Koren kazao je kako je uvijek lijepo doći u Đurđevac i svjedočiti svim postignućima koji obilježavaju razdoblje iza nas. -Veselimo se jednako kao i vi. Drago nam je da smo kao županija spomenuti u nekim projektima kao partneri. Tu je i naša razvojna agencija koja isto tako ima svoje mjesto u našim nastojanjima na prostoru grada Đurđevca a i šire. Istaknuo bih dva bitna sektora u kojima Đurđevac može biti uzor drugima. To je turistički sektor, gdje je puno napravljeno posljednjih godina te sektor socijalnih politika gdje svjedočimo i sudjelujemo u mnogim projektima – kazao je župan te čestitao na svim postignućima i zaželio da se ovakav razvojni put grada Đurđevca i nastavi.

Na sjednici su uručena i javna priznanja. Nagradu za životno djelo dobio je Željko Kožarić-Mrvica, za dugogodišnji angažman u razvoju kulture i turizma te promicanju ugleda Grada Đurđevca. Široj javnosti poznat je kao sudionik uprizorenja “Legende o Picokima” u kojoj više od trideset godina igra lik Kapetana grada Picoka. Zlatna plaketa Sveti Juraj dodjeljena je profesorici Eleonori Grgac i Miljenku Grgac za društveni angažman, Petru Šegrtu za promicanje ugleda Grada Đurđevca u zemlji i inozemstvu te trgovačkom društvu Bistra. Povelja Grada Đurđevca otišla je Renati Kovačić za zasluge u na području odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi te likovne umjetnosti i čuvanje kulturne baštine i ekologije. Dobitnica povelje je i Ljubica Dobravec, članica Udruge žena grada Đurđevca, umirovljena učiteljica Nada Kožar te darivatelj krvi Krunoslav Kranjec.

đurđevac sjednica (1) đurđevac sjednica (2) đurđevac sjednica (3) đurđevac sjednica (4) đurđevac sjednica (5) đurđevac sjednica (6) đurđevac sjednica (7) đurđevac sjednica (8) đurđevac sjednica (9) đurđevac sjednica (10) đurđevac sjednica (11) đurđevac sjednica (12) đurđevac sjednica (13) đurđevac sjednica (14) đurđevac sjednica (15) đurđevac sjednica (17) đurđevac sjednica (18) đurđevac sjednica (20) đurđevac sjednica (21) đurđevac sjednica (22) đurđevac sjednica (23) đurđevac sjednica (24) đurđevac sjednica (25) đurđevac sjednica (26) đurđevac sjednica (27) đurđevac sjednica (28) đurđevac sjednica (29) đurđevac sjednica (30) đurđevac sjednica (31) đurđevac sjednica (32) đurđevac sjednica (33) đurđevac sjednica (34) đurđevac sjednica (35) đurđevac sjednica (36) đurđevac sjednica (37) đurđevac sjednica (38) đurđevac sjednica (39) đurđevac sjednica (40) đurđevac sjednica (41) đurđevac sjednica (42) đurđevac sjednica (43) đurđevac sjednica (44) đurđevac sjednica (45)451a7541-a6a8-43a4-a969-61ad6d318869