U subotu, 18. prosinca 2021. godine, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera,
u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima svečanom sjednicom članovi DVD-a Koprivnički Bregi obilježili su 110. godišnjicu rada i humanog djelovanja.

Sjednica je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.
Svojim dolaskom sjednicu su uveličali, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš i njegov zamjenik Goran Matoničkin, predsjednica VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Maja Solina, načelnik Općine Kop. Bregi Mato Kuzminski, predsjednik Općinskog vijeća Općine Kop. Bregi Siniša Maroševac i izaslanik župana Darka Korena i Koprivničko-križevačke županije Krešimir Škvorc, referent za poslove zaštite.
U uvodnom dijelu predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Dalibor Kezele prigodnim riječima dobrodošlice pozdravio je uzvanike, zahvaljujući se svima na dolasku. U svojem govoru predsjednik se osvrnuo na bogatu povijest vatrogastva u Koprivničkim Bregima, nastanak i humano djelovanje društva kroz 110. godina.

Potom su se svima nazočnima obratili uzvanici: Krešimir Škvorc, Darko Palaš, Mato Kuzminski i Maja Solina. Svi redom, govornici su veoma pohvalno govorili o dosadašnjem radu društva, čestitali su članovim 110. godišnjicu postojanja i humanog djelovanja, zahvalivši se svima na veoma dobroj suradnji.
Po završetku govora, predsjednik Kezele je uručio priznanja i zahvalnice pokrovitelju, supokrovitelju, općini, udrugama i zaslužnim pojedincima.

Plaketa VZ Koprivničko-križevačke županije dodijeljena je DVD-u Koprivnički Bregi a istu je predsjedniku Daliboru Kezeli uručio Darko Palaš, predsjednik VZŽ.

Na svečanoj sjednici članovima društva su dodijeljena priznanja za dugogodišnji rad i zalaganje, a ista su im uručili Dalibor Kezele, Maja Solina i Darko Palaš.

Prekrasno je bilo vidjeti prvi zapisnik sa skupštine kao i matičnu knjigu društva, koji se ponosito čuvaju u arhivi. U malim sredinama kao što su Koprivnički Bregi, zajedništvo je temelj razvoja društva a da za svoju budućnost ne moraju brinuti bilo je vidljivo tijekom uručivanja ”Uvjerenja o osposobljenosti za zvanje vatrogasac” šestorici mladih članova.

Na kraju sjednice, predsjednik Dalibor Kezele još je jednom zahvalio svima na dolasku, napomenuvši da tijekom iduće godine planiraju održati proslavu-zabavu većeg obima, ukoliko će situacija s koronavirusom to dozvoljavati.
bregi2 bregi3 bregi4 bregi5 bregi6 bregi7 bregi9 bregi10 bregi11 bregi12 bregi13 bregi14 bregi15 bregi16 bregi17 bregi18 bregi19 bregi20 bregi21 bregi22 bregi23 bregi24 bregi25 bregi26 bregi27 bregi28 bregi29 bregi30 bregi31 bregi32 bregi33

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović