Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Peteranec u „Galeriji skulptura Ivan Sabolić“ obilježen je Dan Općine Peteranec i blagdan svetog Petra i Pavla, zaštitnika Župe Peteranec. Svečanosti je uime Grada Koprivnice te kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prisustvovao saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dombaj Čižmak, nakon čega se uvodnim riječima dobrodošlice obratio načelnik Ivan Derdić.

Img 4351

„Postajemo svjesniji da smo mnogo toga ostvarili u ovom kratkom periodu prvog mandata, a onaj tko želi vidjeti, vidjet će, tko želi čuti i razumjeti, čut će i razumjet će. No, mnogo je još ideja, planova ali i izazova pred nama. Imamo jasnu misiju, viziju i cilj. Unatoč brojnim izazovima, suočavanju ponekad i s manama sustava, nažalost negativnošću pojedinih interesnih skupina i pojedinaca u zajednici, volje, želje, snage i timskog duha i dalje ne nedostaje. Snažnije, ustrajnije, motivirano i borbeno nastavljamo raditi za dobrobit onih koji su tu i koji dolaze poslije nas“, kazao je načelnik Derdić.

Img 4353

U ulozi izaslanika predsjednika Republike, saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić pozdravio je sve prisutne i uputio čestitke povodom Dana Općine.

Img 4369

„Lijepo je znati da idete prema naprijed, da razmišljate o novim perspektivama. Na tom putu uvijek ćemo vam biti i partner i prijatelj. Kao što volim reći, Koprivnica nije otok i ne može biti sama za sebe, i koliko će snažne biti naše općine toliko ćemo moći u perspektivi očekivati da bude jaka moja i vaša Koprivnica“, rekao je između ostalog Jakšić.

Okupljenima su se obratili i saborski zastupnici Tomislav Golubić i Željko Lacković, župan Darko Koren te načelnik Drnja Petar Dombaj.

Img 4360

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Bemian duet s pjesmama „Pesma z drugoga brega“ i „Vrba opsekača“, recital pjesme „Zakaj so Peterančani mudlini“ izveli su učenici Područne škole „Frana Galovića“ Peteranec Tena Posavec i Patrik Jurjević te učenici koprivničke Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ Roko Matišić na harmonici i Sven Blažek na trubi.

Img 4332 Img 4343 Img 4326 Img 4327 Img 4330 Img 4335 Img 4337 Img 4347 Img 4348 Img 4356 Img 4364 Img 4367 Img 4372 Img 4374 Img 4376 Img 4378 Img 4379