Koprivnički Ivanec slavi dane općine i blagdan svog nebeskog zaštitnika, svetog Ivana. U sklopu proslave Dana općine, danas je svečano otvorena modernizirana cesta na južnom dijelu Koprivničke ulice u Koprivničkom Ivancu.

Upriličeno je i svečano otvorenje pješačke staze s javnom rasvjetom u Vinogradskoj ulici, odnosno na potezu Koprivnički Ivanec-Goričko.

-Vrijednost same modernizacije Koprivničke ulice je bila oko 770 tisuća kuna, od toga nam je 80 posto financirala Županijska uprava za ceste, a 20 posto pokriva Općina Koprivnički Ivanec-kazao je općinski načelnik Zoran Vrabelj.

Načelnik nije krio zadovoljstvo zbog dovršetka pješačke staze, projekta koji je prije puno godina dobio građevinsku dozvolu, a sada je napokon realiziran.

-Uloženo je više od tri milijuna kuna. Sigurno je kako će pješačka staza poboljšati kvalitetu i sigurnost života u Koprivničkom Ivancu, pogotovo djeci koja će moći sigurno prometovati – zaključio je Zoran Vrabelj.

Čelni čovjek Županijskih cesta Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić otkrio je po čemu je modernizirana cesta u Koprivničkome Ivancu posebna.

-Mogu reći da je ovo naša najšira županijska cesta koju imamo. Ima 6,5 metara širinu kolnika te izvrsne tehničke karakteristike. Ta je cesta bila obnavljana pred 15-ak godina, a nakon toga su odrađivani znatni radovi na infrastrukturi prilikom koje je došlo do oštećenja ceste i bilo je vrijeme da cestu popravimo. Svima skupa želim sigurno prometovanje na ovoj cesti – kazao je Guzalić.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je izrazio nadu u skorašnju modernizaciju ceste između Koprivničkog Ivanca i Koprivnice. Istaknuo je i uspješnu suradnju koju Koprivničko-križevačka županija ima s Koprivničkim Ivancem.

-Ovakav koncept zajedničke suradnje i zajedničkog investiranja županije i općine je na korist svih stanovnika. Želim Vam da sretno provedete dan općine-kazao je župan.

Simboličnim rezanjem vrpce na kojem su sudjelovale članice Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec te vatrogasci DVD-a Koprivnički Ivanec, otvorene su cesta i pješačka staza u ovome podravskome mjestu nadomak Koprivnice, na radost i zadovoljstvo tamošnjih stanovnika.

PRO_1330 PRO_1337 PRO_1339 PRO_1340 PRO_1342 PRO_1347 PRO_1354 PRO_1356 PRO_1363 PRO_1374 PRO_1386 PRO_1388 PRO_1392

PRO_1406