Župan koprivničko-križevački, Darko Koren svečano je otvorio u četvrtak školsko-sportsku dvoranu u Kloštru Podravskom vrijednu više od 15 milijuna kuna, zajedno s načelnikom Općine, Sinišom Pavlovićom.

Podsjetimo, riječ je o petoj u nizu dvorana koje je u posljednjih godinu dana Koprivničko-križevačka županija u suradnji s pojedinim Općinama izgradila. Tako su već otvorene u Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnu, Kalinovcu i Rasinji.

otvorenje dvorane klostar podravski (32)

-Vrijeme je Božića i ova naša dvorana prekrasan je poklon, ne samo učenicima, nego svim mještanima naše općine. Dugogodišnji san mnogih generacija je ostvaren. Iako se do sada nastava tjelesne kulture održavala otežano, u malim i zatvorenim prostorima, davala je rezultate. Iz naše škole i općine proizašle su mnoge sportske veličine na državnoj razini, posebno rukometne i nogometne. Naša dvorana odraz je uspjeha naše općine, županije, investicija u bolju i zdraviju budućnost i želim da ova dvorana postane središte našeg društvenog i sportskog života  – rekao je Mirko Šandrovčan, ravnatelj škole.

otvorenje dvorane klostar podravski (33)

-Danas se osjećam posebno, kao bivši učenik ove škole i kao stanovnik i na kraju kao načelnik, sretan sam što otvaramo novu školsko-sportsku dvoranu. Vrata naše dvorane osim za učenike, bit će otvorena svim sportašima, rekreativcima i svim članovima udruga za njihove potrebe. Uz ovaj projekt, odradili smo i niz drugih. Jedan od njih je fitness park, zatim ugradnja dizala za potrebe osoba s poteškoćama u razvoju, postavili smo led rasvjetu i napravili novo parkiralište. Osim svih ostalih koji su sudjelovali u ovom projektu, veliko hvala našem županu Darku Korenu, bez čije svestrane pomoći ovoga ne bi bilo – kazao je općinski načelnik Siniša Pavlović.

otvorenje dvorane klostar podravski (36)

-Čestitam općinskom načelniku i cijeloj ekipi koja je radila da se ovaj kapitalni objekt izgradi i koji će biti na uslugu ne samo osnovnoškolcima, već i svim naraštajima. U ovom blagdanskom raspoloženju želim svima puno veselja i osmjeha na licu u novoj godini – poručio je saborski zastupnik Darko Sobota.

otvorenje dvorane klostar podravski (38)

-Izgraditi ovakvu dvoranu u današnje vrijeme puno znači, ali izgraditi ih pet, ne moram naglašavati koliko znači za jedan sustav kojim mi upravljamo. Izgraditi ovakav sustav školske infrastrukture, daje za pravo svima nama da budemo zadovoljni, ponosni i daje garanciju da će ovakve sredine imati perspektivu i da mlade obitelji ovdje i ostaju. U ovoj općini danas se odvija jedan intenzivan gospodarski razvoj i na tome treba čestitati. Zahvaljujem se općinskom načelniku i njegovim suradnicima na današnjem događaju koji iza sebe nosi puno toga zajedničkog. Siguran sam da je u vremenu koje je pred nama imamo puno toga za pokazati i projekti koji će uveliko promijeniti sliku ovoga prostora i naše županije – poručio je župan Darko Koren.

Otvorenju su uz spomenute prisustvovali i predstavnica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu u Saboru Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas, ravnateljice i ravnatelji županijskih ustanova, članice i članovi županijskih skupština, pročelnice i pročelnici županijskih upravnih tijela, načelnice i načelnici te ostali predstavnici susjednih općina, predstavnici izvođača radova, ravnateljice i ravnatelji te predstavnici susjednih škola, predsjednici Policijske uprave koprivničko-križevačke, općinski vijećnici, ravnateljice i ravnatelji općinskih ustanova te ostali odgojno-obrazovni djelatnici škole.

otvorenje dvorane klostar podravski (14)

otvorenje dvorane klostar podravski (13)

otvorenje dvorane klostar podravski (12)

otvorenje dvorane klostar podravski (11)

otvorenje dvorane klostar podravski (10)

otvorenje dvorane klostar podravski (9)

otvorenje dvorane klostar podravski (8)

otvorenje dvorane klostar podravski (7)

otvorenje dvorane klostar podravski (6)

otvorenje dvorane klostar podravski (5)

otvorenje dvorane klostar podravski (4)

otvorenje dvorane klostar podravski (3)

otvorenje dvorane klostar podravski (2)

otvorenje dvorane klostar podravski (1)

otvorenje dvorane klostar podravski (51)

otvorenje dvorane klostar podravski (50)

otvorenje dvorane klostar podravski (49)

otvorenje dvorane klostar podravski (48)

otvorenje dvorane klostar podravski (47)

otvorenje dvorane klostar podravski (46)

otvorenje dvorane klostar podravski (42)

otvorenje dvorane klostar podravski (41)

otvorenje dvorane klostar podravski (40)

otvorenje dvorane klostar podravski (34)

otvorenje dvorane klostar podravski (15)

otvorenje dvorane klostar podravski (16)

otvorenje dvorane klostar podravski (18)

otvorenje dvorane klostar podravski (21)

otvorenje dvorane klostar podravski (22)