Nova zgrada dječjeg vrtića Bubamara u Kalinovcu svečano je otvorena u utorak prijepodne.

Svojom prisutnošću, otvorenje su uveličali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan koprivničko-križevački Darko Koren, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota te brojni drugi gosti.

– Postojala je velika potreba za novim prostorom i proširenjem vrtića iz jednog starog objekta koji je služio 25 godina kao Dječji vrtić Bubamara i želja za tim je urodila plodom prije svega zahvaljujući Vladi, sredstvima Europske unije, ali i resornom ministru poljoprivrede te Općini Kalinovac koja je izradila projekt za ovakav vrtić. Radovi su koštali nešto manje od osam milijuna kuna gdje je ponajviše Ministarstvo sudjelovalo u sufinanciranju ovog projekta – kazao je Sobota.

Dodao je kako je prostor 486 četvornih metara unutrašnje površine te još 2860 četvornih metara zelenih površina što daje za pravo radovati se i očekivati veći broj djece u narednom razdoblju. No, trenutno je kapacitet od 54 djece popunjen pa u Općini već razmišljaju o proširenju vrtića.

Dječji vrtić za djecu polaznike s područja Općine Kalinovac je besplatan za što se u općinskom proračunu izdvaja više od 1,2 milijuna kuna.

– Malo je prigoda gdje ja dobijem govoriti da Županija nije ništa financirala pa sam iznenađen i zahvalan na tome. Želim istaknuti kako mi je drago biti svjedok današnjem danu u Kalinovcu. Naime, posebno veseli da su projekti kojima sada svjedočimo usmjereni na mlade i potrebno je istaknuti da država u posljednjih nekoliko godina izuzetno puno pažnje posvećuje predškolskom odgoju – naglasio je župan Koren.

Nakon njega, prisutnima se obratila ministrica Vučković koja je spomenula kako je iz Ministarstva poljoprivrede do sada u ovom programskom razdoblju ugovoreno i realizirano nešto manje od 800 milijuna kuna, pri čemu je isplaćeno nešto više od 630 milijuna kuna.

– Na području Koprivničko-križevačke županije imamo više od 490 projekata koji se odnose na razvoj malih gospodarstvenika, početnike na potpore za preuzimanje gospodarstava od strane mladih osoba i na diverzifikaciju osnovne djelatnosti. Na području županije je do sada ugovorena izgradnja sedam rekonstrukcija i izgradnja vrtića i pet manjih sustava vodoopskrbe i odvodnje te drugih projekata vrijedno 156 milijuna kuna – naglasila je.

Dodala je kako Ministarstvo poljoprivrede sve to radi jer je cilj poljoprivredniku osigurati dostojan život na selu ne bi li ostao na svojem gospodarstvu i proizvodio te održavati ruralni prostor vitalnim i privlačnim.

– Na području ove županije u mandatu Andreja Plenkovića realizirano je projekata iz područja kohezijske politike u vrijednosti tri milijarde i 460 milijuna kuna – istaknula je.

kalinovac-djecji-vrtic-01 kalinovac-djecji-vrtic-02 kalinovac-djecji-vrtic-03 kalinovac-djecji-vrtic-04 kalinovac-djecji-vrtic-05 kalinovac-djecji-vrtic-06 kalinovac-djecji-vrtic-07 kalinovac-djecji-vrtic-08 kalinovac-djecji-vrtic-09 kalinovac-djecji-vrtic-10 kalinovac-djecji-vrtic-11 kalinovac-djecji-vrtic-12 kalinovac-djecji-vrtic-13 kalinovac-djecji-vrtic-14 kalinovac-djecji-vrtic-15 kalinovac-djecji-vrtic-16 kalinovac-djecji-vrtic-17 kalinovac-djecji-vrtic-18 kalinovac-djecji-vrtic-19 kalinovac-djecji-vrtic-20 kalinovac-djecji-vrtic-21 kalinovac-djecji-vrtic-22 kalinovac-djecji-vrtic-23 kalinovac-djecji-vrtic-24 kalinovac-djecji-vrtic-25 kalinovac-djecji-vrtic-26 kalinovac-djecji-vrtic-27 kalinovac-djecji-vrtic-28 kalinovac-djecji-vrtic-29 kalinovac-djecji-vrtic-30 kalinovac-djecji-vrtic-31 kalinovac-djecji-vrtic-32 kalinovac-djecji-vrtic-33 kalinovac-djecji-vrtic-34 kalinovac-djecji-vrtic-35 kalinovac-djecji-vrtic-36 kalinovac-djecji-vrtic-37 kalinovac-djecji-vrtic-38 kalinovac-djecji-vrtic-39 kalinovac-djecji-vrtic-40 kalinovac-djecji-vrtic-41 kalinovac-djecji-vrtic-42 kalinovac-djecji-vrtic-43 kalinovac-djecji-vrtic-44 kalinovac-djecji-vrtic-45 kalinovac-djecji-vrtic-46 kalinovac-djecji-vrtic-47 kalinovac-djecji-vrtic-48 kalinovac-djecji-vrtic-49 kalinovac-djecji-vrtic-50 kalinovac-djecji-vrtic-51 kalinovac-djecji-vrtic-52 kalinovac-djecji-vrtic-53 kalinovac-djecji-vrtic-54 kalinovac-djecji-vrtic-55 kalinovac-djecji-vrtic-56 kalinovac-djecji-vrtic-57 kalinovac-djecji-vrtic-58