Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“ prigodnim je programom jučer u koprivničkom Domu mladih obilježila 63. godišnjicu rada.

Proslavu Dana škole obilježili su nastupi tamburaškog, komornog, puhačkog i harmonikaškog orkestra, mješovitog pjevačkog zbora, skupina suvremenog plesa te nastup pop benda koje je moderirala ravnateljica Arijana Šandl.

Zahvalu za okupljanje tako velikog broja ljudi na rođendanskoj proslavi Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“,  učenicama i učenicima, roditeljima i profesorima uputila je uime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„Ovi sjajni rezultati koje ste postigli na različitim natjecanjima govore sve o vašem trudu i zalaganju. Upravo zbog toga, u narednom ćemo razdoblju dati sve od sebe kako bi svim profesorima i učenicima osigurali kvalitetniji i adekvatniji prostor za rad“, poručila je zamjenica Ostriž.

Osnovna glazbena škola započinje s radom 1961. god. kao niža glazbena škola, Srednje glazbene škole u Varaždinu, odnosno njihova područna odjeljenja. U školskoj godini 1976./77. odvaja se od iste i pripaja OŠ “Branko Jambrešić – Zriko”, sadašnjoj OŠ “Đuro Ester” u čijem sastavu, kao Odjeljenje za osnovno glazbeno obrazovanje, djeluje sve do osamostaljenja, odnosno do 1. siječnja. 2006. Kroz četrdesetak godina škola je djelovala na više lokacija na području grada.

Tek 1999. godine škola je uselila u vlastitu zgradu u Svilarskoj ulici,  prostor u kojem djeluje i danas, a u neposrednoj blizini škole nalazi se zgrada sinagoge, koja će biti preuređena u koncertnu dvoranu. Sve do 2010. godine škola je djelovala kao osnovna glazbena škola, a sa početkom školske godine 2010/2011. počinje i  izvođenje srednjoškolskog programa glazbenog obrazovanja.

Mijenja se i sam naziv škole, koji sada glasi Glazbena škola Fortunat Pintarić. Školske godine 2012./13. na inicijativu Osnivača (Grada Koprivnice) i interesa šire zajednice, škola započinje rad sa novom djelatnošću.

Od 2012. u Virju je otvoren Područni odjel gdje se provodi poduka iz svih instrumenata kao i u matičnoj školi, dok je 2013. godine otvoren još jedan Područni odjel, u Đurđevcu, gdje se izvodi osnovno glazbeno obrazovanje, također iz svih instrumenata kao i u matičnoj školi.

Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 02 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 05 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 06 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 07 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 11 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 13 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 14 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 15 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 16 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 17 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 18 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 28 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 29 Umjetnicka Skola Fortunat Pintaric 63.rodendan 30