Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme održana je u petak u povodu obilježavanja Dana grada i rođendana čazmanske župe sv. Marije Magdalene. Brojnim okupljenima obratio se predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme, Branko Novković te gradonačelnik Dinko Pirak, koji je na čelu Čazme već 23 godine.

Obilježavanju su prisustvovali i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i dožupanica Marija Jungić, zatim koprivničko-križevački župan Darko Koren, te župan (načelnik, op.a.) iz Slovenije, Alan Bukovnik iz Općine Radlje na Dravi, Tomislav Okroša, načelnik Općine Dubrava i brojni drugi prijatelji Grada Čazme.

cazma-dan-grada-09

– Raduje me naš zajednički uspjeh. Nije to uspjeh nas pojedinaca koje ste izabrali, to je uspjeh svih nas. Drago mi je da je u ovih 23 godine i naš grad rastao. Naime, danas smo dobili novi sadržaj kroz projekt Čazma natura i to na točkama koje ni mi sami nismo vidjeli – objasnio je.

cazma-dan-grada-23

Naglasio je da prezentirajući prirodnu baštinu ima mnogo novih sadržaja i da to je tek jedan dio čime su se bavili. Istaknuo je i brojne komunalne aktivnoati i potrebe od predškolskog odgoja i vrtića.

– Napravili smo puno dobrih projekata i puno milijuna je već došlo u naš grad, a čeka nas i još 10-ak milijuna kuna za programe u kulturi za koje sam ugovore potpisao nedavno i krećemo s izgradnjom kroz nekih mjesec dana. Hvala vam svima jer radimo kao tim s Razvojnom agencijom u gradskoj upravi – rekao je.

cazma-dan-grada-19

Napomenuo je da ih sve u gradu čeka još puno dobrih stvari te se zahvalio i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji napomenuvši da se u posljednjih godinu dana pokazalo da nastoji biti pouzdan partner što u prošlosti nije bio slučaj.

Župan Marušić kazao je d je sa zadovoljstvom bio na otvorenju prvog biološkog bazena u Hrvatskoj, ovdje u Čazmi za koji vjeruje da će se pročuti i van granica Hrvatske.

cazma-dan-grada-29

– Drago mi je da gradonačelnik Pirak poziva na zajedništvo jer je to i moja filozofija jer se samo zajedničkim snagama možemo razvijati i oduprijeti teškim vremenima koje nam predstoje. Drago mi je da se maćehinski odnos Županije prema Čazmi promijenio – napomenuo je.

Okupljenima se obratio i saborski zastupnik i načelnik Okroša rekavši kako od srca čestita gradonačelniku Piraku na toliko dugom obnašanju dužnosti gradonačelnika.

cazma-dan-grada-32

– Ovdje se uvijek osjećam kao doma i posebno mi je drago doći na ovakav dan i u povodu ovakve obljetnice pa svima okupljenima čestitima još jednom Dan Grada i župe koju u Općini Dubravi dijelimo sa Čazmom – istaknuo je.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja zaslužnim građanima. Od ove godine Savjet mladih Grada Čazme dodjeljuje priznanje učenicima Osnovne škole koji su sve razrede završili s prosjekom 5,0. Ove godine nagradu je dobila Tanja Gusić.

Nagradu za životno djelo dobio je Nikola Ivkanec,, a Godišnje nagrade dobili su Vlado Hrastovec i Hrvoje Horvat.

cazma-dan-grada-49 cazma-dan-grada-48 cazma-dan-grada-47 cazma-dan-grada-46 cazma-dan-grada-45 cazma-dan-grada-44 cazma-dan-grada-43 cazma-dan-grada-42 cazma-dan-grada-41 cazma-dan-grada-40 cazma-dan-grada-39 cazma-dan-grada-37 cazma-dan-grada-36 cazma-dan-grada-34 cazma-dan-grada-31 cazma-dan-grada-30 cazma-dan-grada-27 cazma-dan-grada-20 cazma-dan-grada-18 cazma-dan-grada-17 cazma-dan-grada-16 cazma-dan-grada-15 cazma-dan-grada-14 cazma-dan-grada-13 cazma-dan-grada-12 cazma-dan-grada-11 cazma-dan-grada-10 cazma-dan-grada-08 cazma-dan-grada-07 cazma-dan-grada-06 cazma-dan-grada-05 cazma-dan-grada-04 cazma-dan-grada-03 cazma-dan-grada-02 cazma-dan-grada-01