Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima već nekoliko godina sudjeluju u Parizu na međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju vanjštine goveda.

Studenti su i ove godine, točnije ovog tjedna bili u Parizu zahvaljujući mentoru dr.sc. Draženu Čukliću i Erasmus koordinatorici Renati Husinec. Studenti Marijana Pleš (15. mjesto) i Mario Moharić (25. mjesto) ostvarili su vrlo dobre rezultate na natjecanju na kojem je sudjelovalo 35 studenata iz 17 zemalja.

vguk1

Spomenimo da bodove koje su osvojili proteklih godina su donosili i puno viša mjesta, ali i ove godine potvrđena je konstanta znanja u ocjenjivanju vanjštine studenata VGU-a. Na pobjednička mjesta poredali su se studenti iz Litve, Portugala i Češke.

Profesor Čuklič nam je rekao kako je zadovoljan ostvarenim rezultatima. – Više bodova studenti su osvojili na Holstein pasmini, a manje na pasmini Charolais – poručio je.

vguk2

Spomenimo da su na natjecanju mladih u ocjenjivanju vina sudjelovale i studentice Agronomskog fakulteta iz Zagreba Ana Šišak i Tina Lovin Mrak, osvojivši 1o. i 13. mjesto između 21 studenta iz 12 zemalja. Njihova profesorica je Ana-Marija Korenika.

vguk3 vguk4 vguk5 vguk6 vguk7 vguk8 vguk10 vguk11 vguk12 vguk13