Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom tučom u poslijepodnevnim satima pogodilo je dijelove Varaždinske županije, a šteta će se danima zbrajati, javljaju iz varaždinske županijske uprave.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišao je Općinu Veliki Bukovec koja je pretrpjela najveće štete. Između ostalog i sami mještani ističu kako se ovakvog nevremena ne sjećaju.

tuča vž žup (1)

Tuča je oštetila doslovno svaki krov u općini, plastenike, staklenike, usjeve.

– Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima. Inače Općina Veliki Bukovec poznata je po cvjećarskoj proizvodnji, odnosno ovdje se proizvede 50 % hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da je ovo nevrijeme uništilo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje – kazao je župan.

tuča vž žup (13)

Dodao je kako će u narednim danima općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda utvrđivati štetu i dati prijedlog Varaždinskoj županiji da se proglasi elementarna nepogoda prouzročena tučom što ćemo i učiniti i potom iznaći način da pomognemo unesrećenima.

tuča vž žup (12)

– Osim područja općine Veliki Bukovec koliko mi je do sada javljeno nastradala su područja uz granicu sa Slovenijom, tj. područja gradova Varaždin i Lepoglava, te općina: Bednje, Donje Voće, Maruševca, Cestice, Vinice, Petrijanca, Velikog i Malog Bukovca – izjavio je župan Stričak.

tuča vž žup (2) tuča vž žup (11) tuča vž žup (10) tuča vž žup (9) tuča vž žup (8) tuča vž žup (7) tuča vž žup (6) tuča vž žup (5) tuča vž žup (4) tuča vž žup (3)