U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna danas je na Zrinskom trgu u Koprivnici održano tradicionalno okupljanje djece iz gradskih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Glavni gradski trg orio se od dječjeg smjeha, pjesme i plesa, a mališanima na trgu pridružila i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Ovogodišnja tema Dječjeg tjedna je „Što mi treba za sreću“ i upravo pod tim motom djeca su svojim šarenim literalnim i likovnim radovima izrazila svoje mišljenje o tome što odrasli trebaju napraviti da bi ona bila sretna.

Ova tradicionalna međunarodna manifestacija održava se u cijeloj Hrvatskoj od 1. do 7. listopada. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Dio poruka djeca su prenijela i zamjenici gradonačelnika Meliti Samoborec koja ih je zajedno sa svojim suradnicima Anom Mlinarić, pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti i Dariom Jembrekom, pročelnikom Službe ureda gradonačelnika primila u gradskoj vijećnici i čestitala im Dječji tjedan.

Dječju delegaciju predvodilo je Dječje gradsko vijeće, a djeci i gradskim dužnosnicima obratio se član Dječjeg gradskog vijeća Matija Šimek.

Tom je prilikom član Dječjeg gradskog vijeća Matija Šimek predložio da od iduće školske godine za vrijeme obilježavanja dječjeg tjedna djeca u našem gradu dobiju ključ Grada, kako bi u sedam dana pokazala što sve mogu napraviti.

– Sada kada smo još mali i nismo odrasli možemo pokazati da znamo mnogo toga i što sve možemo promijeniti u našem gradu – rekao je.

prigorski.hr

djecji tjedan (1) djecji tjedan (2) djecji tjedan (3) djecji tjedan (4) djecji tjedan (5) djecji tjedan (6) djecji tjedan (7) djecji tjedan (8) djecji tjedan (10) djecji tjedan (11) djecji tjedan (12) djecji tjedan (13) djecji tjedan (14) djecji tjedan (15) djecji tjedan (16)