calypso

FOTO OD SRCA DO SRCA Super feštu u Križevcima zabilježili smo fotografijom

KRIŽEVCI – U petak su u Calypsu ponovo svirali dobri znanci križevačke publike, pop tamburaši OSDS. No tko je zapravo OSDS i što se krije iza ovog akronima, nešto više nam je rekao Domagoj Pisuljak, frontmen grupe:

– Ranije smo bili poznati kao Tamburaški sastav ‘Od srca do srca’, zadnjih godina jednostavno OSDS. Počeli smo prije skoro petnaest godina, i to je vrijeme prošlo tako brzo. Iako još nismo široko poznati na glazbenoj sceni, mi cijelo ovo vrijeme polako rastemo i razvijamo se. Krenuli smo s idejom da je ovo nešto čime ćemo se baviti čitav život i imamo stalne probe, u nekim razdobljima i svakodnevno, i po dva puta dnevno. Sviramo svaki vikend, petak, subotu. Od kad smo počeli, dok su vršnjaci izlazili, mi smo bili već na gažama i posvećivali se samo tome.

Do prije kojih pet-šest godina zapravo smo nastupali kao klasični tamburaši. Svjesni ste da kod nas ima mnogo tamburaša i tamburaških sastava. Tako smo stalno ostali samo jedna od bendova sa gažama na privatnim feštama i slično. Tek polako otvorile su se nove mogućnosti: počeli smo svirati u klubovima i na svadbama, a samim time i naš se repertoar mijenjao.

No najveća je prekretnica bila kad smo počeli svirati vlastite stvari i snimati spotove, tada su se počele otvarati i vrata prema široj publici, odjednom nas je publika prepoznavala i više nismo svirali samo u Zagrebu i Slavoniji, nego i po cijeloj Hrvatskoj, Dubrovnik, Split, Dalmacija… Publika nas je prihvaćala sve bolje i naš mali brend je postajao široko prepoznatljiv – rekao nam je Domagoj.

U Križevcima ne nastupate prvi puta? Više puta nastupili ste i ovdje u ‘Calypsu’. Kako je počelo vaše druženje s Križevcima?

Eto, prije nekoliko godina, stjecajem okolnosti nastupili smo na vašem Velikom spravišču. Bilo je izvanredno iskustvo, a ostvareni su i kontakti. Počeli smo nastupati ovdje, u ‘Calypsu’, gdje ponovo nastupamo, možda već deseti naš koncert ovdje i svaki puta kad dolazimo znamo da će biti odlična atmosfera i da će biti puno publike.

Pored frontmena Domagoja, OSDS čine i njegova dva brata, Josip Pisuljak i Filip Pisuljak, te Dominik Šušković, Zvonimir Gelenđer i Filip Nikolić. Kao što je Domagoj i predvidio, mnoštvo križevačkih fanova ovih naših stalnih gostiju okupilo se na koncertu, a kako je noć protjecala, tako je rasla i atmosfera …
osds osds1 osds2 osds3 osds4 osds5 osds6 osds7 osds8 osds9 osds10 osds11 osds12 osds13 osds14 osds15 osds16 osds17 osds18 osds19 osds20 osds21 osds22 osds23 osds24 osds25 osds26 osds27 osds28 osds29 osds30 osds31 osds32 osds33 osds34 osds35

Zdenko Balog/prigorski.hr

Provjerite i ovo

pjer28

[FOTO/VIDEO] “Detektiv Pero” Josipa Petrlića Pjera predstavljen u slatkom okruženju križevačkog Choco bara

Književno druženje i predstavljanje knjige “Detektiv Pero” Josipa Petrlića Pjera održano je u ponedjeljak u  …

etno nas

[FOTO/VIDEO] REVIJA U SLICI Frizerski salon “Estetik” i Etno kolekcija “Biser”

Na 8. Reviji u slici, proteklog vikend au Vrbovcu zajedničko predstavljanje održali su Frizerski salon …