Tatjana Hapavel iz Virja sa svojim medom od kestena ovog je vikenda oborila žiri i potukla konkurenciju na ovogodišnjoj manifestaciji Medveni den u Đurđevcu. Tatjana nam je kazala kako se proizvodnjom meda bavi već oko 12 godina, a trenutno pčelari zajedno sa suprugom oko 300 košnica. Godišnje proizvede 10-ak tona meda, no točna brojka varira iz godine u godinu.
– Izuzetno sam zadovoljna ovim priznanjem. Već nekoliko godina dolazimo u Đurđevac i redom smo dobivali zlatne medalje. Ove godine eto uspjeli smo osvojiti prvu šampionsku titulu. Jako sam sretna i ponosna i ovo je pokazatelj da se trudi itekako isplati – ponosno je naglasila Tatjana.
Istaknula je kako je ova godina bila poprilično loša za med.
– Tek sad potkraj ju je kesten izvukao. No, kako sam seleći pčelar med od kestena je iz Banovine, iz mjesta 50 kilometara od Gline. Ostale vrste meda koje imam su iz Podravine – kazala je. Osim meda, Tatjana radi i gverca, ali ima i ostale pčelinje proizvode kao što je propolis. Iako sada ima dobro uhodan posao, naglasila je kako su počeci bili izuzetno teški.
– Ne znaš što radiš pa slušaš sve druge što ti govore. Ponekad su znali i namjerno krive savjete davati pa čovjek pogriješi, ali na greškama se uči. Sve u svemu treba vremena kao i u svakom poslu da se dođe do neke zadovoljavajuće razine koja se onda samo s iskustvom gradi i usavršava – istaknula je Tatjana te naglasila kako ona sav svoj med proda u teglicama, običnim ljudima.
Kaže kako je skoro svaki dan na pijacu, gdje kupci su već dobro upoznati s njezinim medom i njegovom kvalitetom.
– Idem na pijac u Đurđevac, Koprivnicu, Virje, Novigrad Podravski. Svaki početak je težak i trebalo je puno vremena dok ljudi nisu stekli povjerenje. To se gradi godinama, treba samo biti uporan kako bi se steklo povjerenje kupaca – zaključila je.
prigorski.hr








