[FOTO] RUKOMET – 3. HRVATSKA LIGA SJEVER 15. KOLO Križevčani „razmontirali“ Koprivničance

1. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO] RUKOMET – 3. HRVATSKA LIGA SJEVER 15. KOLO Križevčani „razmontirali“ Koprivničance


KTC 2-KOPRIVNICA NOA 31:26 (15:12)

KTC II „ugasio“ je Nou u kasno nedjeljno poslijepodne u križevačkom sportskom domu. Poredak na trećeligaškoj ljestvici često zna prevariti sportske laike koji bi, vjerojatno na „internoj kladionici“ uložili „imetak“ na koprivničku uvjerljivu pobjedu.

Izgubili bi, kao što je i drugoplasirana momčad 3. lige i kandidat za naslov izgubila u Križevcima od razigrane družine trenera Mladena Horvata. Znalo se i prije da druga momčad KTC-a može svakoga nadjačati kada je u koliko-toliko kompletnom sastavu i kada se istodobno ne podudara natjecateljski raspored prve i druge momčadi. 3:0 za domaćine u četvrtoj minuti, a gosti su tek na početku pete postigli pogodak na jedvite jade.

U osmoj minuti, 3:3, u desetoj 5:3, u 14. 8:5, u 25. 13:10. Odlični Marko Šporer na vratima Križevčana, uz to, brani i sedmerac Mikačiću u 28. minuti i daje dodatni poticaj. U redovima Koprivničanaca ponajbolji pojedinac je vratar Dominik Vučković. On je najzaslužniji što nisu i teže „stradali“ na prigorskom parketu.

Ostali njegovi suigrači su bili malo vidljivi ili „nevidjljivi“, neprimjetni i nemoćni u srazu s Križevčanima. Načinili su i previše tzv. tehničkih pogrešaka i potpuno je bilo izvjesno da će u križevačkoj dvorani kapitulirati.

Tek su se u dva navrata u drugom poluvremenu primakli na dva pogotka zaostatka, 17:15 i 18:16, a onda je uslijedio domaći „tsunami“ koji ih je, slikovito rečeno, pomeo s parketa. U 43. minuti, 21:16 nakon pogotka Gabriela Bogdana, a u 50. je pet razlike, 25:20 poslije pogotka Marka Samoščanca.

Gosti su, doduše, prekasno primijetili tko im zadaje najviše muka i postavili su „flastere“, Bornu Mikačića na nekada njihovom Benediktu Lazaru te Bornu Kolaka na Mihaelu Mušleku. Ništa nisu dobili. Naprotiv.

U 53. minuti je 29:22 (pogodak M. Samoščanca), u 55. 30:22 (Bogdan), u 56. minuti + 9, 31:22 (Lovro Samoščanec). Do kraja utakmice su samo oni zabijali, četiri gola zaredom, ali im je to samo ublažilo bol zbog poraza. Marko Šporer, po nama, igrač utakmice, premda i svi ostali zaslužuju čistu peticu za izvedbu, od najefikasnijeg Mihaela Mušleka, Benedikta Lazara i ostalog razigranog križevačkog rukometnog društva.

Pred sedamdesetak gledatelja sudili su Varaždinci Damir Crnčec i Goran Šimunčić, nadzornik je bio Zagrepčanin Branko Kordić, a za zapisničkim stolom su uz nadzornika bili, kao i uvijek, nekadašnji vrsni križevački rukometaši Darko Pukec i Srećko Rešetar.

Križevčani su imali jedan sedmerac, nije ga iskoristio Marko Muli, Koprivničanci su imali tri sedmerca, dva je zabio Borna Kolak. Kod domaćina su po dvije minute isključenja „zaradili“ Ivan Martinčić, Marko Samoščanec i Ivan Adamić, a gosti su u tom segmentu bili „čisti“.

Za KTC 2 pogotke su postigli: Ivan Martinčić 3, Mihael Mušlek 9, Marin Celovec 2, Marko Samoščanec 4, Benedikt Lazar 6, Gabriel Bogdan 5, Lovro Samoščanec i Ivan Adamić po 1 pogodak.

Još su igrali: Mihael Haman, Marko Muli, Marko Šporer i Luka Žganec. Strijelci kod Koprivnice bili su: Karlo Sabolić 3, Jan Šumandi 2, Borna Kolak 3, Vjekoslav Evačić 1, Fran Kosmač 3, Denis Loparić 2, Marko Žarić 1, Borna Mikačić 3, Eugen Mikulčić 4, Ivan Juratović 2 i Jan Sinković 2 pogotka.

Njihov trener je Filip Turk, a službeni predstavnik Ninoslav Sabolić.

Pripremili: Maurizio Novosel i Željko Picig