Ovog se vikenda u Vrbovcu održavaju 8. vrbovečki dani meda. Program je započeo predavanjem za osnovnoškolce pod nazivom “Pčelica”. U dvije vrbovečke osnovne škole Dario Frangen iz Učilišta APIS iz Velike Gorice održao je zanimljivo predavanje za treće razrede na kojem je, na zanimljiv, način predstavio koliko su pčele bitne za naš okoliš i sve proizvode koje nam donose.

DSC_5880

Predavanju je prisustvovala i tajnica Udruge pčelara Vrbovec Jasmina Lipić. “Ovo su 8. vrbovečki dani meda. Počeli smo s predavanjem u školama. Navečer slijedi i predavanje za odrasle, odnosno pčelare. Sutra imamo izložbeno-prodajni sajam na Trgu i još dva predavanja sutra oko 10 sati. U 12 je kulturno- umjetnički program i poslije je ručak za sve posjetitelje.”- rekla je Jasmina Lipić i pozvala sve da dođu vidjeti što su sve pčelari ove godine pripremili.

DSC_5889

Na kraju radionice djeca i učitelji mogli su se počastiti medenjacima koje su izradili učenici Srednje škole Vrbovec pod mentorstvom profesora Zdravka Benedika.

radionica pcelari29 radionica pcelari28 radionica pcelari27 radionica pcelari26 radionica pcelari25 radionica pcelari24 radionica pcelari23 radionica pcelari22 radionica pcelari21 radionica pcelari20 radionica pcelari19 radionica pcelari18 radionica pcelari17 radionica pcelari16 radionica pcelari15 radionica pcelari14 radionica pcelari13 radionica pcelari12 radionica pcelari11 radionica pcelari10 radionica pcelari9 radionica pcelari8 radionica pcelari7 radionica pcelari6 radionica pcelari5 radionica pcelari4 radionica pcelari3 radionica pcelari2 radionica pcelari1