Prva smotra vatrogasnih vozila i opreme s područja Koprivničko-križevačke županije održana je u subotu prijepodne na koprivničkom Sajmištu. Organizirala ju je Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Na smotri su s 30-ak vozila i opremom sudjelovali pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Koprivničko-križevačke županije koji su posjetiteljima pokazali opremljenost vatrogasnih organizacija i sustav unapređenja zaštite od požara.

postojavanje-vatrogasaca-21

Svojom prisutnošću, uveličali su je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, Darko Koren, župan Koprivničko-križevački, Ratko Ljubić, zamjenik župana i šef županijskog Stožera civilne zaštite, Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice te drugi.

– Lijepo je vidjeti ovdje svu ovu opremu i župane, siguran sam da možete biti ponosni na naše vatrogaskinje i vatrogasce. Također, nastavljamo i dalje s opremanjem vatrogastva pa tako uskoro u Hrvatsku stiže 80-ak vatrogasnih šumskih vozila, od čega u našu županiju nekih četiri – kazao je Tucaković.

postojavanje-vatrogasaca-25

Inače, Koprivničko-križevačka županija prema broju vatrogasaca u odnosu na broj stanovnika jedna je od najvatrogasnijih hrvatskih županija, a vatrogasni sustav predstavlja najznačajniji operativni kapacitet i temelj županijskog sustava zaštite i spašavanja u kojem uz profesionalne vatrogasce u javnim vatrogasnim postrojbama Koprivnica, Križevci, Đurđevac djeluje i velik broj vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije.

postojavanje-vatrogasaca-29

– Sva ova oprema stvarno izgleda impresivno i dovoljno govori koliko je snažno vatrogastvo u našoj županiji kao dio habitusa prostora u kojem živimo. Treba zadovoljiti puno preduvjeta i komponenti da bi to tako bilo, no nikakav novac ne može zamijeniti dvije najbitnije komponente u vatrogastvu, a to je entuzijazam i ljubav koji svaki pripadnih tog sustava nosi u sebi – rekao je župan.

Dodao je kako je ništa od ovoga ne bi bilo moguće uz pregršt rada i požrtvovnosti.

vatrogasci (4) vatrogasci (5) vatrogasci (1) vatrogasci (2) vatrogasci (3) postojavanje-vatrogasaca-32postojavanje-vatrogasaca-31 postojavanje-vatrogasaca-30 postojavanje-vatrogasaca-28 postojavanje-vatrogasaca-27 postojavanje-vatrogasaca-26 postojavanje-vatrogasaca-24 postojavanje-vatrogasaca-23 postojavanje-vatrogasaca-22 postojavanje-vatrogasaca-20 postojavanje-vatrogasaca-19 postojavanje-vatrogasaca-18 postojavanje-vatrogasaca-17 postojavanje-vatrogasaca-16 postojavanje-vatrogasaca-15 postojavanje-vatrogasaca-14 postojavanje-vatrogasaca-13 postojavanje-vatrogasaca-12 postojavanje-vatrogasaca-11 postojavanje-vatrogasaca-10 postojavanje-vatrogasaca-09 postojavanje-vatrogasaca-08 postojavanje-vatrogasaca-07 postojavanje-vatrogasaca-06 postojavanje-vatrogasaca-05 postojavanje-vatrogasaca-04 postojavanje-vatrogasaca-02 postojavanje-vatrogasaca-01