Nekoliko stotina osoba okupilo se u ponedjeljak, 1. svibnja, na Trgu bana Jelačića, prosvjedujući protiv, kako su naveli, “Todorića, Vlade i svih uhljeba”, a okupljanje je preko Facebooka organizirala “Zajednica malih ljudi”.

Ta je skupina za sutra najavljuje prosvjede na Markovu trgu.

S porukom “Nemojmo biti robovi vlastite države!”, okupljeni su pozvali na otpor i da se protiveće otplati Todorićeva duga, da su protiv poreza na nekretnine, Ovršnog zakona, Hanžekovića, Hrvatskih cesta. Naveli su i da su u borbi za bolju budućnost, a poziv na prosvjed, objavljen na Facebooku, dobio je podršku više od 10 tisuća građana.

Nakon prosvjeda na Trgu bana Jelačića, dio prosvjednika uputio se u Maksimir, gdje su nastavili izvikivati parole protiv ‘političkih moćnika’.

U udruzi koja je organizirala prosvjed ističu da Hrvatsku ne vode HDZ, SDP, MOST ili ŽIVI ZID – nego NAROD.

“Pozivamo sve ljude da se pridruže našoj stranici da zajedno stvorimo apsolutnu vlast u Hrvatskoj u kojoj će narod reći što misli, što želi i glasno se boriti za svoja prava. Čuvajmo Hrvatske dragulje prije nego što sve prodaju i naprave nas jeftinom radnom snagom i robovima Europe i Amerike”, objavila je udruga na svojoj Facebook stranici.

Zajednica Malih Ljudi za sebe navodi da je riječ o neprofitnoj, nestranačkoj, nepolitickoj zajednici koja želi ujediniti sve ljude odnosno gradane Republike Hrvatske u svrhu velikih promjena na bolje.

Najavljuju za sutra na Markovu trgu od 10 sati nastavak prosvjeda.

prosvjed1prosvjed2prosvjed3prosvjed4prosvjed5

prigorski.hr/Hina/fah