Proračun Grada Koprivnice za 2024. godinu iznosit će rekordnih 47,2 milijuna eura, izjavio je u ponedjeljak gradonačelnik Mišel Jakšić te najavio kako neće doći do podizanja poreznih stopa te poskupljenja odvoza otpada i opskrbe vodom.

“Pred nama su rekordna izvršenja i rekordni proračun koji je realan”, rekao je Jakšić na konferenciji za novinare.

Najavio je podizanje cenzusa za socijalnu skrb, izgradnju dva dječja vrtića te niz drugih infrastrukturnih radova, među ostalim, izgradnju Znanstveno-inovacijskog parka te projekt rekonstrukcije gradske tržnice i gradnje polivalentnog centra da novom knjižnicom. “Pred nama je i rekonstrukcija zgrade muzeja teška 1,5 milijuna eura, a radovi na obnovi zgrade Sinagoge bit će privedeni do kraja ove godine”, rekao je Jakšić

Dotaknuo se i državnog proračuna istaknuvši kako se Koprivnica ponovno zaobilazi jer se ne spominje nastavak gradnje brze ceste Kloštar Vojakovački-Koprivnica, kao ni gradnja učeničkog i studentskom doma.

“Sam premijer je kazao da nije primjereno što jedino Koprivnica i Krapina nemaju učenički dom, ali ta konstatacija nije bila dovoljna da se taj projekt, kao i studentski dom, nađu u proračunu za 2024. godinu”, kazao je Jakšić. Kritizirao je i Koprivničko-križevačku županiju jer nije iznašla snage ni volje da lobira za važne projekte na području županije i Koprivnice.

Gradonačelnik je napomenuo i kako će se zbog porasta plaća u Podravki u koprivnički proračun sliti oko milijun eura više, a zbog Podravkinih investicija uprihodovano je i 600.000 eura od komunalnih doprinosa.

grad_pressica_proracun_lk (1) grad_pressica_proracun_lk (2) grad_pressica_proracun_lk (3) grad_pressica_proracun_lk (4) grad_pressica_proracun_lk (5) grad_pressica_proracun_lk (6) grad_pressica_proracun_lk (7) grad_pressica_proracun_lk (8) grad_pressica_proracun_lk (9) grad_pressica_proracun_lk (10) grad_pressica_proracun_lk (11)