U dvorani Doma mladih danas je u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice održana tradicionalna dodjela nagrada najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama u 2023. godini.

IMG_9673

Nagrade su dobitnicima uime Grada Koprivnice uručili gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević.

IMG_9693

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2023. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, najuspješnijim sportašem s invaliditetom u 2023. godini proglašen je Ivica Ferenčić također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, dok je najuspješnija sportska ekipa s invaliditetom ekipa Sportskog kluba viseće kuglane osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.

 

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice proglašena su Lara Blažeković iz Hrvačkog kluba „Podravka“ i Gabriela Vencl iz Boks kluba „David“, dok je za najuspješnijeg perspektivnog sportaša proglašen Dorijan Jakopanec iz Jet ski kluba „Racer“.

Najuspješniji perspektivni sportski par u 2023. godini je Plesni par Petra Sabolić i Gabriel Sebastian Sarapa Sportskog plesnog kluba „Ritam“, a najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2023. godini je Mix štafeta juniori 4 x 100 metara Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba „Podravka“ s.d.d., dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa Kadetska ekipa U-17 Nogometnog kluba „Slaven Belupo“.

Za najuspješniju sportašicu u 2023. godini proglašena je Lana Nogić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, a za najuspješnijeg sportaša Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada u 2023. godini je Twirling par senior Twirling kluba „Koprivnica“.

Rukometni klub „Podravka“ s.d.d. proglašena je za najuspješniju žensku sportsku ekipu, a Hrvački klub „Podravka“ za mušku sportsku ekipu u 2023. godini.

U kategoriji za Iznimno postignuće u sportu u 2023. godini nagrađeni su Šimun Borovčak i Leon Zelenko iz Karting kluba „Koprivnica“, Dominik Đurđ iz Ronilačkog kluba „Šoderica“, Teo Ištvan, Matej Požgaj, Tija Požgaj i Petar Slavinić iz Atletskog kluba „Koprivnica“, Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba „Podravka“ i Lovro Matovina iz Badmintonskog kluba „Hartmann“.

Priznanje za doprinos u radu Male sportske škole dobila je Gordana Tucković, a priznanje za Iznimno postignuće u školskom sportu u 2023. godini dobili su OŠ „Braća Radić“ i Gimnazija „Fran Galović“.

Ovogodišnji dobitnik nagrade Zaslužni sportski djelatnik je Boris Kapusta.

IMG_9673 IMG_9697 IMG_9709 20240205_120544