[FOTO] Prodavači s koprivničke tržnice: ‘Pitanje je koliko će nas ostati i opstati nakon ovih mjesec dana’

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Gastro kutak [FOTO] Prodavači s koprivničke tržnice: ‘Pitanje je koliko će nas ostati i opstati nakon ovih mjesec dana’


Koprivnica, kao i ostatak Hrvatske, u četvrtak ujutro probudila se u jednom novom okruženju. Naime, od ponoći više nisu radili kafići i ostale uslužne djelatnosti koje nisu neophodne za život. Tako je i s jednim dijelom koprivničke Gradske tržnice.

Koprivnička gradska tržnica dijeli se na dva dijela, onaj u kojem se prodaju živežne namirnice te onaj u kojem se prodaje odjeća, obuća i ostale stvari koje nisu neophodne za život.

 

I dok dio u kojem se prodaju domaći proizvodi još uvijek ima dozvolu za rad, drugi dio u kojem se prodaje odjeća i obuća, od danas je zatvoreni. Nezadovoljni prodavači u razgovoru su nam kazali, kako ih nitko nije obavijestio o zabrani rada, odnosno da obavijest dobili tek danas u prijepodnevnim satima.

Također su istaknuli kako unatoč zabrani prodaje, na tržnicu su došli uzeti elektroniku koja im je potrebna za fiskalne blagajne, jer minimalno idućih mjesec dana neće raditi.

– Na tržnici sam više od 25 godina i ne sjećam se ovakve situacije. Čak i kada sam došla početkom 90-tih, za vrijeme Domovinskog rata, čak ni tada nije bilo ovakvog zatvaranja. Došli smo osigurati robu te uzeti fiskalne blagajne i druge osjetljivije stvari, da im se ovdje ne bi nešto dogodilo – istaknula je jedna od prodavačica te je istaknula zabrinutost zbog mogućih krađa.

Dodala je kako ne zna što će biti s njima, s obzirom na to da minimalno mjesec dana neće moći prodavati robu.

– Trenutno još uvijek imamo zimsku robu. U najboljem slučaju, otvorit će nas za mjesec dana. Tada imamo drugi problem, za mjesec dana će biti proljeće i vrijeme za kratke rukave, kao što je i ovih dana. Ne znam što ćemo tada, jer će nam svima ostati zimska kolekcija, a hoće li i kada stići proljetna to je pitanje – zabrinuto je istaknula.

Dodala je kako zdravlje mora biti na prvome mjestu no zabrinuto je konstatirala kako će svi prodavači na svojoj koži osjetiti zatvaranje na mjesec dana te zaključala kako je upitan koliko će ih opstati i ostati na tržištu.

Facebook Comments