Marijina Legija iz Petrinje veoma uspješno je izvela u Dubravi glazbeno scenski prikaz“ Muke Isusove“ pod naslovom „Primjer sam vam dao“. Tekst je napisao i režirao Vlado Sučec, vjeroučitelj tamošnje osnovne škole.

Ozračje Uskrsa tako se osjećalo dva tjedna prije samog blagdana. Marijina legija djeluje u Petrinji 16 godina, a prija 8 godina počela je izvoditi ovaj glazbeno-scenski prikaz.

-Svake godine izaberemo drugi naslov- kaže Vlado Sučec i dodaje kako su ovaj prikaz izvodili i u Karlovcu, Sesvetama, Dugom Selu, Vrapču, Sisku i Viduševcu.

U glazberno-scenskom prikazu sudjeluje 80-ak izvođača. To je uigrana ekipa. Istaknimo da dvije glavne uloge nose Bruno Marjanović koji tumači Isusa i Štefica Marjanović koja tumači Mariju.

O tehnici su skrbili Ivica Stuparić te Željko Marjanović i Ivan Medić.

-Zadovoljan sam izvedbom. Budući da je bilo kišovito vrijeme strahovali smo za posjet. Ipak bilo je puno svijeta i čini mi se da su bili zadovoljni – rekao je Vlado Sučec.

Vlč. Mihil Gojani župnik župe „Sv. Margareta „ Dubrava koja je organizirala izvođenje glazbeno scenskog prikaza zajedno s Udrugom žena oboljelih od raka dojke „Sve. Margareta“ u Dubravi rekao je kako je u Petrinji bio župni vikar od 2008. do 2010.

– Lako je bilo uspostaviti vezu s Marijinom legijom. Župljani Dubrave, ali i svi ljudi dobre volje bili su impresionirani samom izvedbom „Muka Gospodnjih“. I ovo je prigoda da se izvođačima javno zahvalim u ime svim župljana – poručio je velečasni.


Dragan Vicković/prigorski.hr