U utorak, 26. rujna 2023. godine jedanaest predstavnica gradova, općina i zajednica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koje su posjetile Koprivnicu u sklopu studijskog putovanja „Women’s power: Socio-ekološka lokalna politika za održivu budućnost“, a kojeg je organizirao zagrebački ured Zaklade Friedrich Ebert Stiftung, u Gradskoj upravi ugostili su saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Riječ je o politikama koje se temelje na socio-ekološkim standardima, inovativnim konceptima gospodarenja otpadom, poticanjem energetskih zadruga i zajednica, pronalaženjem rješenja za održivu mobilnost i aktivnim poticanjem lokalnog razvoja, predstavljaju održive politike, usmjerene ka poboljšanju kvalitete života svojih građana. Gradovi, općine i zajednice koji se razvijaju na održiv način mogu integrirati sve potencijale gospodarskog razvoja, unaprijediti komunikaciju s građanima te osigurati uključenost marginaliziranih skupina. Cilj je potaknuti razmjenu iskustva najboljih praksi između progresivnih političarki iz tri susjedne zemlje te na taj način aktivno doprinijeti čvršćoj regionalnoj suradnji.

Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_14 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_13 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_12 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_11 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_09 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_08 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_07 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_06 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_03 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_02 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_04 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_05 Zaklada_Friedrich_Ebert_Stiftung_10