Danas je u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana press konferencija na kojoj je predstavljena 10. po redu manifestacija “Ljeto na Šoderici”. Ovogodišnje jubilarno deseto izdanje održat će se od 20. lipnja do 25. srpnja, a slogan manifestacije je “Sunčana kazališna manifestacija s malo kiše”.

Program je raznolik i sadržava šest komedija koje će nasmijati veselu publiku te razveseliti sve prisutne.

Direktorica Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev zahvalila je na suradnji načelniku Općine Legrad Ivanu Saboliću i Kerekesh Teatru čiji je program od prvog dana organiziranja ove manifestacije opstao. -Ljudi jedva čekaju da pustimo program i da vide hoće li se održati predstave. Zahvaljujem se i Aquaterra lake resortu gdje se sve održava od prvog dana, od raznih programa, ne samo predstava Kerekesh Teatra – kazala je Sočev.

-Ove godine promijenili smo lokaciju održavanja festivala. Primorani ostacima štete od poplave, odlučili smo se ovu godinu na rukometno-košarkaško igralište kod ronilačkog objekta. Dajemo sve od sebe, prvi puta uključila se i Turistička zajednica Središnje Podravine, konstanta su Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Cijena ulaznice je 10 eura, osim za predstavu ‘Sigečko srce’ koja je 8 eura – rekao je Tomislav Jurenec iz Udruge mladih Koprivnica.

-Presretan sam što se dogodilo ovo deseto izdanje. Odlučili smo brendirati ovu manifestaciju kao sunčanu kazališnu manifestaciju s malo kiše, jer gotovo uvijek nam se to dogodi. Zahvaljujem na podršci Turističkim zajednicama i Općini Legrad. U ovih deset godina razvila se odlična suradnja, ali prije svega prijateljstvo. Sretni smo što se predstave razvijaju i što smo uspjeli ugostiti i druge izvođače – rekao je Jan Kerekeš te poželio da se publika dobro zabavi i da ih vrijeme što bolje posluži.

-Najviše me raduje odnos koji smo izgradili u ovih deset godina, ovdje se osjećamo kao doma. Vlada izuzetno pozitivna energija i to je ono što mene kao čovjeka, ali i kao glumca najviše raduje jer to je rijetkost – poručio je Ljubomir Kerekeš te poželio posjetiteljima dobru zabavu i nastavak suradnje i u sljedećim godinama.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić kazao je kako je njima najvažnije da se svi na Šoderici osjećaju sigurno i da se osiguraju svi uvjeti za održavanje manifestacije te da će kroz nekoliko dana sve pripreme biti završene. -Nadam se da će ljudima biti drago vratiti se na Šodericu, bez ružnih prizora koje smo gledali prošle godine – rekao je Sabolić. Od drugih programa načelnik je spomenuo motoriste, sportsku srijedu, kulturni četvrtak i kulinarski petak, dok svi ostali programi ovise o vremenu te će građani na vrijeme o svemu biti obavješteni.

Župan Darko Koren poručio je kako se kroz ovih deset godina organiziranja Ljeta na Šoderici uz poslovni razvio i prijateljski odnos. -Iznimno poštujemo to što radite i počašćeni smo što se jedan dio vašeg rada događa i ovdje kod nas. Ne mogu si zamisliti Ljeto na Šoderici bez vašeg programa. Ekipirali smo se u najboljem mogućem sastavu i dajemo jednu poruku važnosti ovog programa – kazao je župan te zahvalio organizatorima te izrazio nadu da će i ove godine manifestacija ispuniti očekivanja svih posjetitelja.

Predstavljanju programa nazočili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Melita Ivančić, pročelnik Marijan Štimac, direktor Turističke zajednice Središnja Podravina Nikola Cik, Tomislav Irenec ispred Udruge UMKO te Dejan Sučević ispred Aquaterra lake resorta.

PROGRAM

20.06. – predstava BABINJAK – Kerekesh Teatar
27.06. – predstava PREKID PREKO VEZE – Kazalište Moruzgva
04.07. – predstava DUDEK SI BIL I BOŠ OSTAL – KUD Gruntovec
11.07.  predstava DIMNJAČAR – Kerekesh Teatar
18.07. – predstava POD HITNO NA HITNU – Kerekesh Teatar
25.07. – predstava BANKROT – Aleks i Bara

U slučaju kiše, predstave će se održati u Društvenom domu u Legradu. Ulaznice za sve predstave već su u prodaji u sustavu Entrio.hr i Ghetaldus optici u Koprivnici, a od danas od 15 sati  i u FOTO Lenišće iz Koprivnice, Lucky bar (ex. caffe bar Kaktus), Beach bar “LAZINE”, te na dan predstave od 19 sati na ulazu prije početka predstave.

Kerekesh 9681 (3) Kerekesh 9681 (4) Kerekesh 9681 (5) Kerekesh 9681 (6) Kerekesh 9681 (7) Kerekesh 9681 (8) Kerekesh 9681 (9) Kerekesh 9681 (10) Kerekesh 9681 (11) Kerekesh 9681 (12) Kerekesh 9681 (13) Kerekesh 9681 (14) Kerekesh 9681 (15) Kerekesh 9681 (16) Kerekesh 9681 (17) Kerekesh 9681 (18) Kerekesh 9681 (19) Kerekesh 9681 (20) Kerekesh 9681 (21)10. Ljeto Na Soderici (2)