[FOTO] Prase Spasa iz Srbije zanimljivog izgleda i inspirativne priče // Spasa Prasa poziva na Vege izazov

27. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti [FOTO] Prase Spasa iz Srbije zanimljivog izgleda i inspirativne priče // Spasa Prasa poziva na Vege izazov


Nakon popularne i omiljene hrvatske Super Ljilje, još jedna svinja privlači pozornost svojim simpatičnim izgledom i ponašanjem. Iz Srbije dolazi zanimljiva priča o spašenoj svinjici Spasi, čije se avanture mogu pratiti na Facebook-stranici Spasa Prasa.

Smeđega tijela s bijelim šarom, Spasa izgleda kao da je odjenula košulju, a s obzirom na to da se lako sprijatelji s mačkama, psima i ljudima, očito je da se radi o pravoj šarmerici.

Spašena s farme, Spasa je izbjegla okrutnu sudbinu i umjesto mučnog uzgoja i klanja, čeka ju život, ali i karijera. Naime, odmah je dobila i titulu i zadatak, odnosno stala je uz bok ovogodišnjim ambasadorima Veganuaryija – veganima Joaquinu Phoenixu, Aliciji Silverstone, Mayim Bialik, Danielli Monet i Evanni Lynch te poziva sve da se prijave na Vege izazov preko stranice www.veganopolis.net.

Studentica i profesor s Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu zauzeli su se da Spasa, koja nema ni dva mjeseca starosti, ne završi svoj život kao svi drugi pripadnici njezine vrste. Trenutačno živi u stanu sa psima i mačkama, i svima se uvukla pod kožu.

-Ljupka je i, kao i svako dijete, puna ljubavi i želje za pažnjom, istraživanjem i igrom. Voli društvo, često trči za osobom koju u tom trenutku odabere kao svoju i skreće pozornost na sebe propinjući se kao štenac na stražnje nožice. Spasa u svemu želi sudjelovati i ubrzo su svi ukućani shvatili da nema razlike između nje, pasa i mačaka, i da postaje ravnopravna članica obitelji. Fascinira svojim trikovima, inteligencijom i posebnom osobnošću u kojoj ima nježnosti i nestašluka, a najviše velike želje za životom. Spasu čeka nastavak života u utočištu gdje će imati svoju kolibu s velikim vrtom i brojnim društvom – ističu prijatelji životinja.

Dodali su kako njezinih sedmoro braće i sestara neće biti te sreće. Njihova sudbina, kao i sudbina milijarda svinja diljem svijeta, zastrašujuća je, naglašavaju.

-Patnja i bol koje će podnijeti nezamislivi su, a život će izgubiti bez prilike da odrastu. Njima mogu pomoći svi koji se, uz tisuće drugih, pridruže Veganuaryju i krenu u Vege izazov tako da posjete web-stranicu www.veganopolis.net i predbilježe se na mjesec dana primanja e-mailova prepunih recepata, savjeta, zanimljivosti i informacija o mnogim prednostima veganske prehrane -istaknuli su.

Veganuary je poznata organizacija koja u siječnju poziva na promjenu životnih navika okretanjem suosjećajnijem načinu života kroz vegansku prehranu. Ukupan broj prijavljenih stalno raste, a cilj im je da se ove godine prijavi 350 000 sudionika iz svih dijelova svijeta.

– Spasa će sigurno pomoći da se to i postigne – zaključili su.