U prekrasnom ambijentu Hostela Borik u Đurđevcu najljepši mogući poklon pod novogodišnji bor dobilo je 90-tak đurđevačkih studenata koji su s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem potpisali ugovore o stipendiranju.

– Gradu Đurđevcu trebaju mladi, a da Grad Đurđevac brine o njima i njihovom školovanju i napredovanju najbolje potvrđuje to čak 30 posto više studenata u gradu i što imamo izvrsnu suradnju s njima. Đurđevaca raste s brojem studenata. Razumijemo potrebe i želje mladih i nastojimo maksimalno pomoći pri realizaciji. Zajednički cilj nam je da ostanete raditi i živjeti u našem gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, na potpisivanju ugovora o stipendiranju.

Uz gradonačelnika studente je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

-Moram naglasiti da u našem Gradskom vijeću imamo dvoje mladih, Anju Vujčić i Zvonimira Fusića, čije prijedloge i odluke uvažavamo, pa su na tragu toga i ovogodišnje stipendije za informatiku i računalstvo izdašnije. Danas se premalo obrazovanih ljudi pušta u vođenje javnog sustava i u politički život, negativno se misli o politici, ali ne mora biti tako. Vi to možete promijeniti, a mi želimo što više mladih uključiti u upravljanje našim gradom – rekao je Željko Lacković, predsjednik Gradskoga vijeća i pozvao mlade da ostanu raditi i živjeti u svojem gradu koji ima idealne uvijete za biti gradom po mjeri čovjeka.

U ime stipendiranih đurđevačkih studenata zahvalio se član Gradskoga vijeća Zvonimir Fusić.

Podsjećamo da Grad Đurđevac redovnim studentima odobrava iznos od 6,64 EUR po ostvarenim ECTS bodovima, a maksimalno 398,17 EUR u akademskoj godini, dok se studentske stipendije studentima koji studiraju u Đurđevcu odobravaju u iznosu od 13,27 EUR po ostvarenim ECTS bodovima, a najviše do 796,34 EUR u akademskoj godini.

Kako je naglasio gradonačelnik Janči, isplata stipendija vrši se svaki petak prema zaprimljenim zahtjevima, a na temelju dostavljene potvrde o položenim ispitima i ostvarenim ECTS bodovima tako da studenti odmah po položenom ispitu dobivaju isplatu.

DSC0591 DSC0592 DSC0594 DSC0595 DSC0605 DSC0607 DSC0608 DSC0614 DSC0617 DSC0624 DSC0625 DSC0627 DSC0640