Potpisivanje ugovora za dodjelu financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2021. godinu, u okviru Javnog poziva koji je raspisala Turistička zajednica KKŽ održano je u četvrtak ujutro u prostorijama Županije.

Turistička zajednica osigurala je u proračunu ukupno 400 tisuća kuna, od čega je iskorišteno 350 tisuća za ove potpore, te je od ukupno 20 pristiglih prijava čak je pet novih smještajnih kapaciteta na području županije.

potpisivanje ugovora turizam kkž (84)

– Vjerujem da ćete doprinijeti kvaliteti smještaja na našem prostoru i želim vam od srca puno uspjeha u daljnjem radu i što više turista i gostiju te se nadam da ćemo uskoro ponovno biti u ‘starom’ normalnom gdje nemamo toliko komplikacija oko svakog gosta, smještaja i sl. – kazala je Kristina Sočev iz Turističke zajednice.

potpisivanje ugovora turizam kkž (85)

Župan Darko Koren kazao je kako unatoč okolnostima u kojima živimo ipak su se odlučili na ‘druženje’ prilikom potpisivanja spomenutih ugovora ne bi li se i na taj način dodatno promoviralo upravo korisnike, odnosno sve koji se bave turizmom.

– Često puta ste nam sugerirali da bismo morali ovakav jedan vid potpora smisliti i to smo upravo i osmislili. Činjenica je da to nije još uvijek do kraja zaživjelo, i sigurno će to u nekom sljedećem intervalu biti bolje iskorišteno. Naime, osigurali smo više sredstava nego je iskorišteno u sadašnjem javnom pozivu – naveo je.

potpisivanje ugovora turizam kkž (49)

Martin Jušta, s đurđevačkog područja, vlasnik OPG-a Jušta kazao je kako mu ovakva potpora iznimno puno znači. Naime, do sada je imao vinariju i izletište te se odučio da napravi i smještajne kapacitete.

potpisivanje ugovora turizam kkž (54)

– Svaka čast županiji i turističkoj da nam je izašla u susret pa da u našoj Podravini imamo malo više smještajnih kapaciteta tako da turisti kada dođu mogu ostati dva, tri dana na da nakon par sati odu – kazao je.

Iz okolice Križevaca došla je Petra Stančić ispred Bakine kuće za odmor. Riječ je o gospodarstvu iz Treme u Općini Sveti Ivan Žabno koje se već dulji niz godina bave uređenjem turističkih kapaciteta.

– Ova potpora će nam svakako koristiti za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, a kasnije i za poboljšavanje ponude – kazala je Petra Stančić.

potpisivanje ugovora turizam kkž (56)

Ispred Hotela Zlatan iz Koprivnice obratila se Nikolina Lončar koja je kazala kako je njima svaka potpora iznimno dobrodošla, a pogotovo kada se radi o ovakvom iznosu. Napomenula je da se trude svake godine urediti te su tako već uredili vanjski dio, na red dolaze i sobe za goste, te ne namjeravaju tu stati.

potpisivanje ugovora turizam kkž (58)potpisivanje ugovora turizam kkž (77) potpisivanje ugovora turizam kkž (75) potpisivanje ugovora turizam kkž (74) potpisivanje ugovora turizam kkž (72) potpisivanje ugovora turizam kkž (71) potpisivanje ugovora turizam kkž (70) potpisivanje ugovora turizam kkž (69) potpisivanje ugovora turizam kkž (68) potpisivanje ugovora turizam kkž (67) potpisivanje ugovora turizam kkž (66) potpisivanje ugovora turizam kkž (65) potpisivanje ugovora turizam kkž (64) potpisivanje ugovora turizam kkž (63) potpisivanje ugovora turizam kkž (61) potpisivanje ugovora turizam kkž (60) potpisivanje ugovora turizam kkž (49) potpisivanje ugovora turizam kkž (47) potpisivanje ugovora turizam kkž (46) potpisivanje ugovora turizam kkž (45) potpisivanje ugovora turizam kkž (44) potpisivanje ugovora turizam kkž (43) potpisivanje ugovora turizam kkž (1)