Podravka je danas ugostila brojne političare, gospodarstvenike, ekonomiste i druge goste u sklopu konferencije pod nazivom Hrvatska kakvu trebamo. Riječ je o inicijativi Večernjeg lista koji je u suradnji s Podravkom okupio gotovo sve vodeće stručnjake iz pojedinih područja kako bi se raspravilo o poreznoj reformi. Ponajprije, o njoj je govorio Zdravko Marić, ministar financija, a osim njega, prezentacije su održali Davor Doko, član Uprave Podravke za financije i Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

– Ovo je sjajna inicijativa Večernjeg lista i Podravke i dobro je da svi javno argumentirano razgovaramo o porezima. Ovo je treći krug poreznog rasterećenja u okviru porezne reforme koja je stupila na snagu početkom 2017. godine – rekao je Zdravko Marić te napomenuo kako čvrsto stoji pri svojim razmišljanjima o tome da se poreznim sustavom ne mogu riješiti svi problemi, bilo gospodarske bili šire društvene, ali porezni sustav ne smije bježati od svoje odgovornosti.

Upravo je u tijeku okrugli stol na kojem sudjeluje Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, ministar Marić te Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravka, Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika te Jako Andabak, vlasnik koncerna Sunce.

Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Potpredsjednik Vlade, Tomislav Tolušić, osvrnuo se na problematiku hrvatskih ribara koje izuzetno osjećaju svake izmjene poreza.

– Porezne izmjene u vidu PDV-a idu na ruku ribarima, a također i kada govorimo o svježoj ribi gdje PDV pada na 13 posto – kazao je i napomenuo kako je turizam bitan u cijeloj priči, ali da se treba zapamtiti da su hrvatski ribari bili prije turista u svojim mjestima.

Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Prvi čovjek Podravke, Marin Pucar, nije krio zadovoljstvo domaćinstvom ove konferencije i brojnih gostiju.

– Ovo je prvi puta da imamo Hrvatsku kakvu trebamo izvan Zagreba, da iz perjanice hrvatskog gospodarstva, iz Koprivnice, može poslati poruke budućnosti i perspektive Hrvatske. Ono što nas sve najviše muči jest to da trebamo Hrvatsku koja će biti demografski prosperitetna, koja će se okrenuti izvozu i koja će biti globalno konkurentna – kazao je M. Pucar i napomenuo kako su to tri glavne poruke koje bi se trebale čuti s ove konferencije. Nadovezao se viješću kako je Podravka nakon četiri mjeseca prošli petak ostvarila dogovor sa sindikatima pa će Podravka u idućoj godini izdvojiti novih 30 milijuna kuna za poboljšanje standarda svojih radnika.

Konferencija je okupila brojne lokalne političare i gospodarstvenike, a kako je to izgledalo, možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (1) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (2) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (3) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (4) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (5) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (6) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (7) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (8) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (9) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (10) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (11) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (12) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (13) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (14) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (16) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (17) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (18) HRVATSKA KAKVU TREBAMO PODRAVKA (19)

go/prigorski.hr