Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni na za sada neutvrđen način s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga u točno neutvrđenom vremenskom periodu u obiteljskoj kući na području Ivanje Reke, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom dalje preprodavao.

marihuana

Jučer, 27. veljače 2023. godine u popodnevnim satima pretragom kuće u kojoj prebiva osumnjičeni je pronađen improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem su uređaji za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka, kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja i u kojem je pronađeno zasađeno sveukupno 25 komada stabljika marihuane visine od 50 do 90 cm, 5.927,2 grama marihuane pakirane u 17 različitih pakiranja, jedna digitalna vage s tragovima marihuane i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

DSC_02

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, navode iz policije.

DSC_04