U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica danas je predstavljen program „Podravski humanitarci“, usmjeren na starije osobe. Koprivnički Crveni križ je nositelj tog trogodišnjeg programa te su se na početnoj konferenciji okupljenima obratili predsjednik društva Vjekoslav Štimac i ravnateljica Adela Sočev.

Projektni partner je Grad Koprivnica, koji su na konferenciji predstavljale zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić. Suradnici na programu su općine, njih 11 s područja djelovanja koprivničkog Crvenog križa te su na konferenciji bili njihovi predstavnici, a došle su i osobe starije životne dobi, umirovljenici zainteresirani za uključivanje u aktivnosti.

Program „Podravski humanitarci“ odobren je u okviru natječaja Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“. Ukupna vrijednost prve godine programa i iznos koji financira Ministarstvo je 25.000 eura bespovratnih sredstava.

„Ovaj program omogućit će ponajprije promociju socijalnih usluga u zajednici, provođenje različitih aktivnosti u dnevnom boravku za starije osobe te poticati doniranje i volonterizam. Konkretno, organizirat ćemo različite društvene, kulturne i rekreativne aktivnosti za osobe starije od 65 godina kao što su druženja uz društvene igre, kreativne radionice, odlazak u galerije, muzeje, kino i kazalište, rekreiranje na bazenima ili organiziranom nordijskom hodanju, kao i savjetovališta za neovisno življenje s ciljem jačanja socijalnih i kreativnih vještina umirovljenika i njihovog uključivanja u socijalni život zajednice“ rekla je ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev.

Izrazivši zadovoljstvo što je Grad Koprivnica partner u još jednom hvalevrijednom programu, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž je istaknula da je GDCK Koprivnica jedan od stupova socijalne skrbi u gradu te je pohvalila sve njegove djelatnike i volontere

Kroz program „Podravski humanitarci“ osigurat će se izvaninstitucijske socijalne usluge za starije osobe u socijalnoj potrebi na području Koprivnice i okolnih općina, poput podjele humanitarnih paketa pomoći s hranom, higijenom i odjećom. U prikupljanju i podjeli tih donacija sudjelovat će volonteri uključeni u ovaj program, a novost je da će se pomoć prikupljati i na područjima općina.

Pocetna_konferencija_Podravski_humanitarci Pocetna_konferencija_Podravski_humanitarci_02 Pocetna_konferencija_Podravski_humanitarci_05 Pocetna_konferencija_Podravski_humanitarci_10 Pocetna_konferencija_Podravski_humanitarci_18