Podizanjem zelene zastave ispred OŠ „Braća Radić“, okončan je proces dobivanja statusa Eko-škole. Svečanim programom kojeg su pripremili učenici i nastavnici obilježen je ovaj izniman događaj, a čestitke na novom statusu uputila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„Ovo je samo formalna potvrda jer svi znamo da ste vi odavno Eko-škola po svim projektima i programima koje provodite. Vi ste zapravo sastavni dio cijele eko priče grada Koprivnice. Mi u Koprivnici volimo reći da svako pa i najmanje zalaganje u vrtićima, školama, sveučilištima, tvrtkama i kod kuće, doprinosi općem boljem stanju“, rekla je zamjenica Ostriž.

Ravnatelj škole Krešo Grgac zahvalio se prvenstveno nastavnicima koji su uložili veli rad i trud svih proteklih godina kroz niz različitih aktivnosti, kao i cijelom osoblju škole, učenicima i njihovim roditeljima.

„Odgoj i obrazovanje najmlađih generacija od presudne je važnosti za održivi razvoj i mi odrasli moramo sve učiniti da donosimo dobre odluke i svojim primjerom pokazujemo kakvu budućnost želimo“, kazao je ravnatelj Grgac te zaključio kako svi možemo biti sretni što živimo u gradu Koprivnici koji vodi brigu o zelenoj tranziciji i ljepšem okolišu.

Svečanosti su prisustvovali i ostali ravnatelji koprivničkih osnovnih škola te predstavnici tvrtke Komunalac koji su iskoristili priliku da zajedno razgledaju školski eko-park.

Status_eko_skole_OS_Braca_Radic Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_02 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_03 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_04 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_05 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_06 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_07 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_08 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_09 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_10 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_13 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_14 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_15 Status_eko_skole_OS_Braca_Radic_18