U sklopu bogatog programa Picokijade u srijedu navečer, u predvorju đurđevačkog hotela Picok otvorena je jedinstvena izložba vanserijskih modela avangardne visoke mode koju je, nakon modne revije u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, postavila zagrebačka modna dizajnerica Milena Rogulj, javljaju iz gradske uprave.

Zanimljivo je da su svi izloženi modeli nastali na temeljima hrvatske etno-mode, a u suradnji s 30 žena iz čitave RH starijih od 54 godine, a među njima su bile tri članice Udruge žena grada Đurđevca, Sonja Janković, Marija Kožar i Mira Topalović.

picokijada izlozba (1)

– Ideja je dizajnerice Milene Rogulj je bila da preko kreativnih žena dobije što više podataka  o našoj bogatoj etno baštini kako bi mogla stvoriti jednu odjevnu kolekciju u kategoriji avangardne visoke mode, a sve preko ULUPUH-ovog projekta Kreativa 54, ostvarenog u okviru Poziva Ministarstva kulture i medija  i financiranog sredstvima EU, pojasnila je uvodno Anđela Lenhard Antolin, moderatorica ove jedinstvene izložbe.

picokijada izlozba (15)

– U tim našim radionicama stvorena je Kolekcija Novi hravatski krpež“, odnosno 18 vanserijski modela, većinom rukom izrađenih tehnikama vezenje, pletenja, kukićenja i drugim manje poznatim tradicijskim vještinama- rekla je modna dizajnerica Milena Rogulj i zahvalila se Đurđevčankama i Đurđevcu na suradnji.

picokijada izlozba (13)

Izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči i pri tom izrazio zadovoljstvo viđenim, ali i suradnjom s vrijednim i kreativnim članicama Udruge žena grada Đurđevca. Pohvalio je i otvaranje prostora Picoka za ovakva događanja, a posebno mladu đurđevačku solisticu Lauru Kovačević, koja svojim pjevanjem obogaćuje brojna đurđevačka događanja, kao i ovaj.

picokijada izlozba (11)

Prisutne goste i posjetitelje pozdravile su  i organizatorice izložbe Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grad Đurđevca i voditeljica hotela Marina Deak Dugina, koja je naglasila da će izložba u predvorju hotela Picok biti  otvorena, odnosno dostupna za razgledanja do pred kraj kolovoza.

picokijada izlozba (10) picokijada izlozba (9) picokijada izlozba (8) picokijada izlozba (7) picokijada izlozba (6) picokijada izlozba (5) picokijada izlozba (4) picokijada izlozba (3) picokijada izlozba (2)