Grad Đurđevac u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, proveo je projekt Kuća podrške „Mali princ“.

Aktivnosti na provedbi projekta su završene te je ova uspješna projektna priča danas zaokružena završnom konferencijom. Ujedno je i svečano obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama te 25. godišnjica rada Udruge „Mali princ“.

Konferenciji su prisustvovali pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Nikolina Tkalčec, ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić, voditeljica službe u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Vedrana Vujatović, privremena ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Maja Blažek, voditelj projekta iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Marko Šimović, v.d. voditelja područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Đurđevac Danijel Rupić, predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković, gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji ‘Mali princ’ Kristinka Štefan.

-Upravo smo ovdje u susjednoj zgradi započeli svoju priču davne 1998. godine. Tada je odraslim osoba s intelektualnim teškoćama to bio jedini oblik socijalizacije. Od 2006. do početka ove godine djelovali smo u prostoru na Trgu Svetog Jurja, kojeg smo obnovili donacijama, a od 2007. započeli smo s provođenjem poludnevnog boravka. Od 2019. godine, zahvaljujući europskim fondovima, uvodimo osobnu asistenciju za najpotrebitije članove te pružamo podršku za radno sposobne članove, s ciljem socijalnog uključivanja i zapošljavanja, a od 2021. godine započinjemo s projektom ‘Zaželi’ – kazala je uvodno predsjednica Udruge ‘Mali princ’.

Štefan se zahvalila što je zahvaljujući suradnji Grada Đurđevca, Ministarstva, Agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Zavoda za socijalni rad, ovaj projekt uspješno završen i sve što je bilo zacrtano se i ostvarilo.

-Mislim da su danas najsretniji oni kojima je ovo i najkorisnije, a to su korisnici i njihovi roditelji. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli na prijavi i provedbi ovog projekta kao i svih drugih projekata koje realiziramo. Zahvaljujem se i projektnom timu Grada, koji nerijetko radi vikendima i neradnim danima, kako bismo na vrijeme pripremili projekte – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te čestitao 25. godišnjicu rada Udruge i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

-Dvije riječi su obilježile i ovaj projekt i nas, a to su riječ kuća i podrška. Znali smo da možemo očekivati pomoć i podršku onih koji promišljaju i koji su daleko jači financijski i zbog toga smo s vjerom i ne znajući što očekivati, krenuli u ovaj projekt – kazao je predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković te zahvalio svima koji su projekt i podržali.

Ispred Koprivničko-križevačke županije svima prisutnima obratio se i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je naglasio kako je sredina koja se brine za one najranjivije, ujedno i najbolja i najkvalitetnija za život.

-Da bismo danas bili ovdje bilo je potrebno uložiti puno truda i prekovremenih sati kako bi se projekt i ostvario – zaključio je Ljubić.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u vrijednosti 14.197.233,46 kuna.

mali princ (8) mali princ (7) mali princ (6) mali princ (5) mali princ (4) mali princ (3) mali princ (2) mali princ (1) mali princ (62) mali princ (61) mali princ (60) mali princ (59) mali princ (58) mali princ (57) mali princ (56) mali princ (55) mali princ (54) mali princ (53) mali princ (52) mali princ (51) mali princ (50) mali princ (49) mali princ (48) mali princ (47) mali princ (46) mali princ (45) mali princ (44) mali princ (43) mali princ (42) mali princ (41) mali princ (40) mali princ (39) mali princ (38) mali princ (37) mali princ (36) mali princ (35) mali princ (34) mali princ (33) mali princ (32) mali princ (31) mali princ (30) mali princ (29) mali princ (28) mali princ (27) mali princ (26) mali princ (25) mali princ (24) mali princ (23) mali princ (22) mali princ (21) mali princ (20) mali princ (19) mali princ (18) mali princ (17) mali princ (16) mali princ (15) mali princ (14) mali princ (13) mali princ (12) mali princ (11) mali princ (10) mali princ (9)