U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije u srijedu je održana svečana dodjela Priznanja Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Svečanosti su uime Županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a ispred Grada Koprivnice je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

U Koprivničko-križevačkoj županiji trenutačno ima 2049 obrtnika, što je za 193 obrtnika više nego prije godinu dana. Oni zapošljavaju 4276 radnika što je s članovima njihovih obitelji brojka od oko 5000 ljudi koji rade u obrtu, a u zadnjih nekoliko godina bilježi se kontinuirani rast broja obrta u županiji na što su svi izazito ponosni.

Svake godine Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije dodjeljuju priznanja zaslužnim obrtnicima za doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih asocijacija na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Udruženja obrtnika Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren čestitao je svim dobitnicima Priznanja.

“Ova Priznanja na jedan simboličan način pokazuju važnost obrtništva, ali i na jedan simboličan način pažnju koja tom obrtništvu pridajemo svi mi koji to promatramo sa strane, ali i ovisimo o vama. Vjerujem da svi preferiramo domaće proizvode. Ako ne možemo drugačije, mislim da je to najbolji put podrške domaćem gospodarstvu i obrtništvu. Djeca govore da će biti obrtnici kad postanu veliki. Mi to gledamo obrnuto jer kad smo bili mali bili smo obrtnici. Ja to gledam iz svog osobnog kuta zbog toga što sam to i bio u jednoj fazi svog života i mislim da bi svaki čovjek, koji se bavi nekim javnim poslom, morao bar jedan dio svog života proći kroz obrtništvo ili privatno poduzetništvo jer bio onda mogao i znao cijeniti sve to što naš ekonomski sustav održava. Mislim da se kroz jednu sasvim drugačiju prizmu promatra život ako ste to probali u nekom periodu svog života. Obrtništvo ima još jednu važnu ulogu u društvu. Obrtništvo je čuvar obitelji jer je svaki obrt neka obiteljska priča.”-rekao je Koren.

Obratila se i predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, zahvalivši obrtnicima i nagrađenima na svemu što čine za gospodarstvo na području županije.

„Živite obrtništvo 24 sata dnevno i definitivno zaslužujete ova priznanja, svjesno smo da posao koji obavljamo nije lagan, no isto tako znamo da strukovna i obrtnička zanimanja nisu nikad bila više cijenjena nego danas. Sve poteškoće kroz koje prolazimo učinile su nas još jačima, a uz pomoć naših partnera Županije, Grada i strukovnih udruženja idemo naprijed s velikim optimizmom“, poručila je Kovačić te dodala kako u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno posluje 2049 obrtnika što je za 193 obrtnika više nego prošle godine.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž pridružila se čestitkama obrtnicima te naglasila važnost podrške lokalnom gospodarstvu.

„Veseli nas porast broja obrta unatrag godinu dana, to je znak da i potpore koje vam Grad i Županija dodjeljuju imaju smisla. Najvažnije je djecu naučiti na domaću kvalitetu i da su ruke naših obrtnika iznimno vrijedne, svaki potrošeni euro u domaćoj radinosti hrani te obitelji i treba ih podržavati kupnjom njihovih proizvoda“, kazala je Ostriž.

Dobitnici Priznanja Hrvatske obrtničke komore su:

POVELJA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

Lidija Huten, vlasnica obrta HUTEN iz Hrsovog
Nadica Zemun, vlasnica obrta KORNER iz Križevaca
Stjepan Stručić, vlasnik obrta STRUČIĆ iz Križevaca
Zdravko Jurjević, vlasnik obrta OPTIKA TIKI iz Koprivnice

PRIZNANJE ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I UNAPRJEĐIVANJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

Ksenija Kolarević, vlasnica obrta Koleks iz Molvi
Sanja Šelendić, vlasnica obrta OLIMP iz Križevaca
Vlasta Puklavec, vlasnica obrta VLASTA iz Koprivnice

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS POTICANJU I UNAPRJEĐENJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

Anita Harambašić, vlasnica obrta PUŠLEK iz Koprivnice
Brankica Kolomaz, vlasnica obrta CALCULUS iz Koprivnice
Renata Lohajner, HGK Županijska komora Koprivnica
Dobitnici Priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije su:

PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU I PROMIDŽBI OBRTNIŠTVA

Martina Vrabelj Šegovec, vlasnica građevinskog obrta „GRADITELJSTVO VRABELJ“ iz Koprivnice
Alen Glavica, vlasnik obrta „VJENČIĆ“ iz Koprivnice
Lidija Vasiljević, vlasnica obrta „FRIZERSKI SALON LIDIJA“ iz Koprivnice
Marijan Huzjak, vlasnik obrta „SERVIS KUĆANSKIH APARATA“ iz Križevaca

ZAHVALNICA ZA DOPRINOS RAZVITKU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

Renata Lohajner, HGK Županijska komora Koprivnica
Željko Dragač, vlasnik obrta FABER ARTISAN iz Križevaca
Franjo Posarić, umirovljeni obrtnik iz Križevaca
Goran i Zoran Prilika, vlasnici zajedničkog obrta „Tiskara Brzi” iz Kloštra Podravskog
Krunoslav Posavec, vlasnik obrta „DRVOGALANTERIJA POSAVEC“ iz Podravskih Sesveta
Jasna Šostarec, vlasnica obrta „CVJEĆARNICA I POKLON GALERIJA DAMA“ iz Đurđevca

NAGRADA OBRTNIK 2023. GODINE

Davor Milaković, vlasnik obrta Autoservis i trgovina DM iz Reke, Koprivnica

NAGRADA OBRTNICA 2023. GODINE

Sanja Šelendić, vlasnica obrta OLIMP iz Križevaca

Dodajmo kako su na današnjoj svečanosti bili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, predstavnica HGK ŽK Koprivnica Renata Lohajner te predstavnice udruženja obrtnika iz Koprivnice, Đurđevca i Križevaca.

dodjela_priznanja_hok (2) dodjela_priznanja_hok (3) dodjela_priznanja_hok (4) dodjela_priznanja_hok (5) dodjela_priznanja_hok (6) dodjela_priznanja_hok (7) dodjela_priznanja_hok (8) dodjela_priznanja_hok (9) dodjela_priznanja_hok (10) dodjela_priznanja_hok (11) dodjela_priznanja_hok (12) dodjela_priznanja_hok (13) dodjela_priznanja_hok (14) dodjela_priznanja_hok (15) dodjela_priznanja_hok (16) dodjela_priznanja_hok (17) dodjela_priznanja_hok (18) dodjela_priznanja_hok (19) dodjela_priznanja_hok (20) dodjela_priznanja_hok (21) dodjela_priznanja_hok (22) dodjela_priznanja_hok (23) dodjela_priznanja_hok (24) dodjela_priznanja_hok (25) dodjela_priznanja_hok (26) dodjela_priznanja_hok (27) dodjela_priznanja_hok (28) dodjela_priznanja_hok (29) dodjela_priznanja_hok (30) dodjela_priznanja_hok (31) dodjela_priznanja_hok (32) dodjela_priznanja_hok (33) dodjela_priznanja_hok (34) dodjela_priznanja_hok (35) dodjela_priznanja_hok (36) dodjela_priznanja_hok (37) dodjela_priznanja_hok (38) dodjela_priznanja_hok (1)