FOTO ODRŽANA SKUPŠTINA DVD-A MAJUREC Vatrogasci zadovoljni financijama i rezultatima na natjecanjima

1. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Križevci FOTO ODRŽANA SKUPŠTINA DVD-A MAJUREC Vatrogasci zadovoljni financijama i rezultatima na natjecanjima


Dobrovoljno vatrogasno društvo Majurec održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu je otvorila predsjednica Društva Dijana Jandrašec i pozdravila počasnog predsjednika Vatrogasne zajednice grada Križevaca Ivana Mužića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca Marka Katanovića i predstavnike prijateljskih društava iz Lemeša Križevačkog, Križevaca, Dijankovca, Srednjeg Dubovca, Velikog Ravna, Svetog Martina, Vojakovca, Velikog Potočeca, Carevdara i Bukovja.

Predsjednica se osvrnula na aktivnosti u protekloj godini.

– Društvo broji ukupno 145 članova. Održali smo godišnju skupštinu i odlazili na skupštine drugih društava. U maškarama smo skupili čak 10 tisuća kuna. Organizirali smo vatrogasnu zabavu i obilježili blagdane sv. Florijana i sv. Marka Križevčanina, a provedena je i vatrogasna preventiva. Odlazili smo na vatrogasna natjecanja i završili smo uređenje spremišta i kupili smo deset vatrogasnih radnih odijela – kazala je predsjednica.

Đuro Ščetarić podnio je izvještaj ispred zapovjedništva rekavši kako su članovi upućeni na vaztogasne tečajeve. -Sudjelovali smo na vatrogasnim natjecanjima s muškom A ekipom, na odredskom u Apatovcu smo osvojili prvo mjesto, na gradskom u Velikom Ravnu drugo mjesto i sudjelovali smo na županijskom natjecanju u Legradu i osvojili šesto mjesto. Sudjelovali smo na humanitarnom turnir u spomen na Valentinu Sokač i obnovili smo opremu – rekao je Ščetarić.

Blagajnica Marija Škrlec rekla je kako je Društvo prenijelo 27 tisuća kuna, a višak prihoda nad rashodima u prošloj godini je bio 30.504,00 kune.

Ispred Nadzornog odbora obratio se Zlatko Jandrašec i kazao kako se nada da će se izvršiti obećano. -Idemo polako naprijed, blagajna je stabilna, održava se dom i igralište. Obećana su nam ulazna vrata i probija nam vlaga i to bi trebalo riješiti da nam dom ne orone – rekao je Zlatko Jandrašec i pohvalio članove na aktivnostima.

Mihajlo Antolić podnio je izvješće verifikacijske komisije, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Prigodnim riječima obratio se Ivan Mužić. – Čestitam vam na rezultatima na natjecanjima. Vjerujem da ćete urediti još dom, imate novaca, a i mi smo pojačali sredstva. Dobro radite i na preventivi, nije bilo požara i čestitam vam i na tome – poručio je Mužić.

Marko Katanović je rekao kako se osjeća u Društvu ženska ruka. – Ako je nešto obećano prošle godine treba vidjeti gdje je zapelo. Na području Grada ima 35 društava i dižemo sredstva kroz mjesne odbore i Vatrogasnu zajednicu. Ne obećajemo brda i doline, već razgovaramo i rješavamo koliko možemo. Suradnja je bila dobra i dalje ćemo kao Grad pripomoći i drago mi je da imate fokus na investicijama – rekao je Katanović.

Donosimo i galeriju fotografija iz Majurca.

Facebook Comments